Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  0C° Duga Resa

 • weather-image

  -0C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Karlovac PINKLECOV VREMEPLOV Podijeli

Što je bograč doznajte u Karlovcu od Međimuraca

Natjecanje u pripremanju međimurskog jela počinje točno u podne u TUŠ-u

Karlovački Međimurci iz društva Pinklec već sedmu godinu svojim sugrađanima donose dašak svog zavičaja, a tako će biti i danas.

Svojim Pinklecovim vremoplovom odvest će sve u 1641. na vjenčanje Ane Katarine Frankopan i Petra Zrinskog. Bilo je to najslavnije vjenčanje koje je Karlovac tada doživio i koje je, ujedinjenjem dviju najmoćnijih plemićkih obitelji, snažno utjecalo na hrvatsku povijest 17. stoljeća.

Zrinski i Frankopani su i direktna poveznica karlovačkog i međimurskoga kraja što će Pinkleci danas i pokazati programom u Trgovačko ugostiteljskoj školi te Glazbenom paviljonu.

Pinklecu u goste stižu Međimurci: KUD Mura iz Murskog Središća i KUD Selnica, nastupa i KUD Rečica, a partner u projektu je KUD “Sv. Ana Vučjak”. Najavljeni su i čelnici Međimurske županije te Općine Selnica

Uz kulturno – umjetnički program sjajno ide i onaj gastronomski pa će se ponovo održati natjecanje u kuhanju bograča točno u podne u TUŠ-u.

Za sve one koji ne znaju o kakvom se jelu radi te kako se priprema ovo je prava prilika za doznati. Otkrit ćemo samo da je u njemu četiri vrste mesa. Proglašenje pobjednika je u 16 sati, kada će se bograč moći i kušati.

Pinklec će, inače, danas dobiti i svoju novu zastavu. Posvetit će je vlč. Nikola Sanjković inače i sam Međimurec.

Pročitajte i ovo

REAGIRALI NA SDP

Karlovački HDZ: Zlonamjernim manipulacijama prikrivaju inertnost i neprepoznatljivost