Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -3C° Karlovac

 • weather-image

  -3C° Duga Resa

 • weather-image

  -6C° Ogulin

 • weather-image

  -5C° Ozalj

 • weather-image

  -6C° Slunj

Život SLATKA MANIFESTACIJA Podijeli

ŠtrudlaFest iz Jaškova proširen na cijelu županiju: Ovo je najbolji način promocije destinacije

Od 4. do 13. rujna na 35 lokacija u županiji. Program duži, bogatiji i s još više okusa štrudli

Zbog koronavirusa odgođene su mnoge manifestacije, ali ne i ŠtrudlaFest u Jaškovu.  

Jubilarno, peto izdanje trebalo je biti u znaku ponovnog obaranja Guinnesovog rekorda, jer su onaj prvi, postavljen 2015. u Jaškovu, srušili Siščani.

Sve info i prijave potražite na www.strudlafest.com

To se zbog epidemiološke situacije neće dogoditi. Ipak, ŠtrudlaFest je ove godine po mnogočemu rekordan. Ne samo da će biti održan već će trajati najduže do sad – čak 10 dana, od 4 do 13. rujna.

-Doslovce se ovdje može reći da u svakom zlu ima nešto dobra, rekla je na predstavljanju programa u Etno selu u Ozlju vršiteljica dužnosti župana Martina Furdek Hajdin.

Slasno i jasno

-Činjenica je da je ovo programski najbogatiji ŠtrudlaFest i po broju aktivnosti, lokacija, sudionika, po trajanju. Znači na 35 lokacija diljem županije će se održavati ŠtrudlaFest. Svatko će pronaći nešto za sebe. Idemo prema tome da generiramo noćenja. Nadamo se da ćemo u ovoj teškoj godini za turizam i općenito gospodarstvo ŠtrudlaFestom ipak potaknuti dolaske u našu cijelu županiju. Korona nas je potaknula da budemo još kreativniji, naglasila je idejna začetnica ove manifestacije Lidija Žganjer Gržetić.

U Karlovcu gratis štrudle će se dobivati uz kupljene ulaznice za Stari grad ili Gradski muzej, u Rakovici uz ulaznicu u Baraćeve špilje, u Ozlju uz ulaznicu u Zavičajni muzej, a bit će i u ponudi karlovačke Aquatike 12.9.

ŠtrudlaFest je priča potekla iz privatne inicijative, a Županija joj se i ove godine pridružila zajedno s restoranima. Njih čak 28 će kroz 10 dana manifestacije u svojim restoranima nuditi niz različitih i do sad neiskušanih okusa štrudli.

Bit će još slasnije uz niz kulturnih i zabavnih programa  – biciklističku rutu Štrudla by bike, gastro radionice, likovnu radionicu Art Apetit,  radionicu keramike.

Vikendima u Jaškovu neće izostati ni ponuda na štandovima.

Štrudlazz u Etno parku u Ozlju

Centar štrudle ove godine bit će i ozaljski Etno park posebno ove nedjelje kada će se održati Štrudlazz – glazbena gastro poslastica uz Dragu Jakovčevića i DJ jazz kvartet.

-Ovaj ŠtrudlaFest je poseban po tome što će biti spoj kulture, gastronomije i turizma. Ovdje u Etno parku za otvorenje pripremamo izložbu “Kulinarstvo i etnografija” gdje će se moći saznati sve o kulinarstvu u ovom naše, ozaljskom kraju. Imat ćemo i radionicu 12. rujna “Kulinarstvo u srednjem vijeku” tako da ćemo se malo vratiti u prošlost i povezati s onim što su radili Zrinski i Frankopani na selu. Akademski kipar Nikola Feller će ove godine u Jaškovu napraviti divovski bicikl od slame.  A ovdje, 6. rujna od 19:30 u Etno parku, štrudla jazz koncert će biti vjerujem nešto posebno i spektakularno, naglasio je ravnatelj Zavičajnog muzeja Ozalj Stjepan Bezjak.

– Prošle godine smo Etno park proširili. Kupljene su još dvije tradicijske kuće i jedan sjenik te će ovaj prostor vrlo brzo početi živjeti kao malo selo ili obiteljsko gospodarstvo, najavila je gradonačelica Ozlja Gordana Lipšinić uvjerena da će Etno par postati pravi hit.

Sve počinje ovaj petak piknicima od 14 te 17 sati u Jaškovu, a što vas sve čeka u sljedećih 10 dana provjerite u programu ŠtrudlaFesta.

Pročitajte i ovo

ZEMLJA RADI

Tlo u Turskoj trest će se još jako dugo: Jedan kontinent “gura” drugog, ali da nema potresa, nestali bismo