Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Županija VIKEND ZA ŠTRUDLE Podijeli

Štrudlafest za vikend u Jaškovu, ali i diljem županije: Manifestacija koja je prerasla lokalne okvire

Želja je da se Jaškovo i štrudla vrate u Guinnessovu knjigu rekorda po dužini ovog “mljac” deserta

Ovog vikenda održat će se Festival štrudle, a već poznato selo štrudle Jaškovo, ove godine dobit će društvo jer će se festival održati i na nekoliko lokacija diljem Karlovačke županije.

Bit će to šesti Štrudlafest, a ovog financijski podupire i Karlovačka županija, kaže županica Martina Furdek Hajdin.

– Izuzetno je to kvalitetna manifestacija i odjekuje u javnosti i stoga nas očekuje  bogat događanjima kraj ljeta i jeseni i ove godine, rekla je županica spomenuviši i Dane piva koji baš danas završavaju.

Kao najvažniju manifestaciju na ozaljskom području ističe je i direktor Turističke zajednice Toni Šarić, a ozaljska gradonačelnica Lidija Bošnjak zahvalna je županiji na potpori.

– Štrudlafest je prerasla svoje granice, širi se dalje, a želja je da se Guinnessov rekord u dužini štrudle vrati u Jaškovo, dodala je. Drago joj je da su u ovoj priči prepoznate vrijednosti rijeka jer je današnja presica bila na ušću Dobre u Kupu. Na tom  mjestu bit će i slatki rafting, kako je najavio Krešo Rogoz iz agencije Croatia Open Land Tours.  “Bude li veći vodostaj idemo s većim, bude li manji, s manjim čamcima od Papaline”.

U 23 restorana diljem županije nude se ovog tjedna razne štrudle, festival će biti i u Gradskom muzeju Karlovac, na Starom gradu Dubovcu, Zavičajnom muzeju u Ozlju, Etno parku u Ozlju i Baraćevim špiljama.

Posjetitelji u Ogulinu tijekom vikenda mogu sudjelovati u promotivnoj akciji – Zavičajni muzej Ogulin te Ivanina kuća bajke osiguravaju uz kupljenu ulaznicu i voucher za štrudlu u hotelu Frankopan.

Dodatni naglasak ove godine stavlja se na dječje sadržaje – uz već poznate gastro i kreativne radionice i konje za jahanje, najmlađi posjetitelji naučit će kako biti pravi mornar na Žitnoj lađi, iz bajkovitog Ogulina će doći Ivana Brlić Mažuranić, a u suradnji s Društvom naša djeca Ozalj osmišljeni su dodatni “zmajski” sadržaji i aktivnosti. Oni su pak pripremili sportsku radionicu “Budi spretan, budi zmaj”.

Kao i svake godine, sva hrana pripremljena na gastro radionicama humanitarno se prodaje na štandu udruge Jak kao Jakov, a organizatori su sigurni da će se tražiti porcija više jela koje će u svom gastro showu “Dalmacija u selu štrudle” pripremiti poznati chef Ivan Pažanin. Nedjeljno će popodne biti popodne emocija uz akustični koncert Damira Kedže, na samom kraju još jednog izdanja festivala slanih okusa i dobre atmosfere – Štrudlafesta.

Pročitajte i ovo

ATLETIKA

Bruno Belčić državni prvak na 3000 metara sa zaprekama s rekordom prvenstava Hrvatske, Helena Valentić srebrna u istoj disciplini