Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  23C° Karlovac

 • weather-image

  22C° Duga Resa

 • weather-image

  21C° Ogulin

 • weather-image

  22C° Ozalj

 • weather-image

  21C° Slunj

Život STUDENTI U AKCIJI Podijeli

Studenti VUKA-e idući tjedan okupljaju kolege na 1. međunarodnoj studentskoj konferenciji TurizmiKA

Glavna tema neiskorišteni potencijali agroturizma kontinentalne Hrvatske

Zahvaljujući inicijativi samih studenata i Studentskoga zbora, Veleučilište Karlovac bit će od 26. do 28. listopada domaćin prve međunarodne studentske konferencije o agroturizmu “TurizmiKA – šetnja gradom susreta”.

U Karlovac stiže četrdesetak studenata turizma i ugostiteljstva s hrvatskih veleučilišta i studenti iz Srbije.
Cilj je potaknuti rast i razvoj agroturizma, naglasila je na svojoj “premijernoj” konferenciji za novinare nova dekanica Nina Popović.

– Mi kao Veleučilište podržavamo ovu inicijativu studenata i gledamo na to kao na podizanje kvalitete nastavnih procesa, rekla je Popović.

– Vjerujem da će ova konferencija s vremenom postati  tradicija u Karlovcu, dodala je profesorica Ivana Varičak.

Na konferenciji, čiji će se radni dio održavati iduće subote u Aquatici, prvenstveno će se promovirati stručne studije turizma i ugostiteljstva kroz temu nedovoljno iskorištenog potencijala agroturizma u kontinentalnom dijelu Hrvatske.  – U našem području kontinentalne Hrvatske to je najbolji način korištenja potencijala za razvoj turizma, a na žalost nije dovoljno dobro iskorišten. Znamo da se naš turizam temelji isključivo na moru i suncu, a s druge strane na kontinentu nam se pruža jako puno mogućnosti,  naglasili su predsjednik Studentskog zbora Ivan Iviček i studentica specijalističkog studija poslovnog upravljanja Nevenka Živković.

TuristiKA osim studenata u Aquatici okupiti i 20-ak ovdašnjih OPG-a koji će od 9 do 15 sati predstaviti i nuditi svoje proizvode pa se pozivaju i građani da posjete ovaj događaj iduće subote.

Pročitajte i ovo

KNJIŽEVNI KRUG KARLOVAC

Od 40 priča, najbolju je napisala Zagrepčanka Luna Tatjana Val