Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  1C° Duga Resa

 • weather-image

  -0C° Ogulin

 • weather-image

  0C° Ozalj

 • weather-image

  0C° Slunj

Život ODREDI ZA KONTROLU Podijeli

Svadba, obiteljska druženja te koncerti i noćni klubovi kontrolirani za vikend u Karlovcu: 5 kontrola prošlo za 5

Tamo gdje se očekuje više od 100 ljudi, događaj treba prijaviti

Pet događaja tijekom proteklog vikenda kontrolirali su na karlovačkom području inspektori Civilne zaštite zajedno s policijom, a nigdje nije zabilježen nikakav problem, pa čak niti upozorenje. 

Svi su se pridržavali preporuka i uputa protiv korone, a vijest je to koja zvuči doista sjajno. Potvrdio je to za Radio Mrežnicu voditelj službe civilne zaštite Karlovac Alenko Hudak.

Kontrolirana je jedna svadbena svečanost, dva koncerta, te obiteljska okupljanja u restoranima koja su bila u manjem broju, ali je broj sudionika “prebacio” stotku.

Odred za kontrolu čini inspektor civilne zaštite, a s njima ide i policija. U županiji je 6 inspektora CZ-a

Odrađene su i noćne kontrole, točnije kontrolirano je 13 noćnih klubova gdje se okupljaju mladi i tu također nije zabilježen nikakav problem niti je bilo potrebe za opomenama.

-Svi su se na kontroliranim događajima ponašali odgovorno, i osoblje i gosti, napominje Hudak.

Pravila su jasna, svi događaji s brojem gostiju iznad 100 trebaju se prijaviti Centru 112 48 sati prije događaja, ukratko reći je li to svadbena svečanost, vjersko okupljanje, obiteljska okupljanja, koncerti, kongresi, mjesto i vrijeme okupljanja, te navesti kontakt odgovorne osobe, kao i očekivani broj sudionika. U obvezi su organizatori sačiniti popis gostiju (sudionika) koji nakon toga moraju čuvati najmanje 14 dana, a preporučuje se da kopiju popisa imaju i oni kod kojih se događaj održava.

 

Pročitajte i ovo

DOBRODOŠAO

Dado nam je stigao nakon točno dva mjeseca: Još duhovitiji i vrckaviji, a uskoro opet u programu