Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Županija DAN OPĆINE Podijeli

Svečano obilježen Dan Općine Cetingrad: Velečasni Ožura je živa memorija, njegove rečenice nose se doma

U Cetingradu živi od 1963. godine, a župu vodi već 54 godine

Ove nedjelje, 7. kolovoza svečano je obilježen Dan Općine Cetingrad uz promociju knjige mons. Marijana Ožure. 

Promocija knjige cetingradskog župnika mons. Marijana Ožure održana je u  organizaciji udruge “Cetin 1527”.

Načelnica Općine Cetingrad Marina Kalić čestitala je mons. Ožuri, koji živi u Cetingradu od 1963. godine.

– Velečasni Ožura je živa memorija, zna sve datume, a malo koja župa i mjesto može se pohvaliti da ju jedan župnik vodi već 54 godine. S mnogima je od nas bio od prvog do posljednjeg sakramenta, a ova knjiga neka svima bude podsjetnik po čemu je Cetingrad prepoznatljiv, a ostavlja nam veliki zalog za budućnost”, istaknula je Kalić.

Zahvalu monsinjoru na dugogodišnjoj brizi o svakom mještaninu i što im je bio utjeha i nada tijekom ovih 54 godine, iskazala je i dožupanica Vesna Hajsan Dolinar.

Mons. Marijan Ožura zahvalio je svima na dolasku i podršci te istaknuo kako će uskoro slaviti svoju dijamantnu misu, 60. obljetnicu svećeništva.

Nakon svečanosti održana je Sveta misa u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije i položeni su vijenci kod Spomenika hrvatskih branitelja u spomen na nestale, poginule i umrle hrvatske branitelje.
U prostoru Osnovne škole Cetingrad održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Cetingrad.

Načelnica je istaknula kako je zahvaljujući našim braniteljima Cetingrad je oslobođen i zato moramo biti zahvalni živjeti i raditi na svome.

– Cetingrad je mala općina sa malim proračunom, a potreba je mnogo, stoga se okrećemo županijskim, nacionalnim i europskim sredstvima. Karlovačka županija je velika pomoć i potpora u brojnim projektima. Trenutno najvažniji projekt Općine je izgradnja vodovoda, ukupne vrijednosti 30 milijuna kuna. Završena je prva faza radova, a u tijeku je ishođenje dozvole za drugu fazu radova. Karlovačka županija osigurala je sredstva za izgradnju nogostupa od ulaska u Cetingrad do centra Cetingrada, navela je načelnica.

–  Ovo je prekrasan završetak emotivnog tjedna nakon proslave u Rakovici, Kninu, Slunju i danas u Cetingradu. Prekrasno je slušati kako zajedništvo lokalne, regionalne i nacionalne razine ostvaruje brojne projekte i to je ono na čemu trebamo raditi. Svugdje treba širiti riječ domovine, a Hrvatski sabor će dati punu podršku kao što je to i do sada radio.”, zaključila je saborska zastupnica dr. Maja Grba Bujević.

 

L. Grčić

Vezani članci

Pročitajte i ovo

SJEĆANJE NA TURANJ

Obilježena 31. godišnjica napada na Karlovac: Na današnji dan izgubljeni su prvi prijatelji i suborci na ratištu