Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  8C° Ogulin

 • weather-image

  7C° Ozalj

 • weather-image

  7C° Slunj

Život PORUKA Podijeli

Svjetski dan zdravlja u znaku medicinskih sestara i primalja: Ostanite doma, tako ćete nam olakšati dane koje provodimo na našim radnim mjestima

“Podržite medicinske sestre i primalje”

Svijet danas obilježava Dan zdravlja pod sloganom “Podržite medicinske sestre i primalje”.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila je da svijetu nedostaje 6 milijuna medicinskih sestara. Rad medicinskih sestara i primalja treba biti iznimno poštovan i cijenjen kako bi se mogle posvetiti čuvanju zdravlja svih nas. Pet je ključnih područja ulaganja – ubrzavanje ulaganja u obrazovanje medicinskih sestara i primalja,  zaposliti više medicinskih sestara, uložiti u voditeljske vještine medicinskih sestara i primalja, primalje i medicinske sestre trebaju biti srce primarne zdravstvene zaštite i podržavati medicinske sestre i primalje u promicanja zdravlja i prevenciji bolesti.

– Podrška medicinskih sestara je vrlo važna karika u cijelom očuvanju zdravlja naših pacijenata, jednako tako i nas samih i naših obitelji. Vrlo važno bi bilo reći svima: Ostanite kod kuće, čuvajte se, štitite svoje, ne izlažite se ovoj ugrozi koja trenutno prisutna među nama. Na taj način ćete olakšati i nama ove dane i sate provedene na našim radnim mjestima, poručila je za Dan zdravlja uputila svojim kolegama, ali i svim građanima zamjenica pomoćnice ravnatelja za sestrinstvo Roberta Kok Petrak iz Opće bolnice Karlovac.

Pročitajte i ovo

JEFTIN TRIK

“Ćorićeva izjava skandalozna, ali to je pokušaj skretanja s veleizdaje u INA-i”