Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Karlovac MANJE VOŽNJE Podijeli

Taksistima u Karlovcu promet pao i do 80 posto

Taksi sada zovu starije osobe, uglavnom za prijevoz do bolnice ili ljekarne

Baš kao što se moglo i očekivati, epidemija koronavirusa utjecala je loše i taksi prijevoznike.

Potvrđuje to u razgovoru za Radio Mrežnicu i taksist  Duško Gušić iz “Ambasador Taxija” .

”Posao nam je pao u prosjeku za 80%, a od deset vozila i autobusa samo nam dva auta rade. Drugim riječima, od 15 radnika, samo njih 5 trenutno radi”, kaže.

Značajan je to pad, što potvrđuje i činjenica da ponekad dnevno dobivaju svega par poziva. Nešto je veća učestalost poziva u jutarnjim satima, a u popodnevnim satima dosta manje. Od nestašice poziva, duhovit je Duško, “nekad znamo čak sami sebe nazvati na mobitel da vidimo je li linija u kvaru”.

Oni koji zovu većinom su srednje ili starije životne dobi, a taksijem najčešće traže prijevoz do ljekarne ili bolnice, a rjeđe  prijevoz do posla.

Iako je prometa malo, u Ambasadoru brinu o sigurnosti svojih klijenata. Svi vozači imaju zaštitne maske, rukavice te sredstva za dezinfekciju. Vozila se dezinficiraju najmanje dvaput dnevno. Osim toga, navodi Gušić, “imali smo čak i kontrolu komunalnog redarstva grada Karlovca i sve je prošlo kako treba, po direktivi civilne zaštite,” pa se, kaže Duško, njegovi korisnici ne moraju brinuti o svojoj sigurnosti prilikom vožnje.

Poruka ovog taksista jest da budemo strpljivi i optimistični i slušaju upute stožera #ostanidoma,  a  za valjanu informiranost Duško preporučuje Radio Mrežnicu.

Pročitajte i ovo

UŽIVO I ONLINE

Za Dan državnosti i zahvalu: Koncert Karlovačkog komornog orkestra u novom bolničkom Glazbenom paviljonu