Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  25C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  26C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  28C° Slunj

Život DRŽI VODU DOK MAJSTORI ODU Podijeli

Tek stavljena, a već puca: Oštećena nova fasada na dugoreškom Domu zdravlja

“Primjetili pukotine na fasadi i od izvođača zatražili da ih popravi”

Nema dugo što je stavljena, a nova energetska fasada na Domu zdravlja u Dugoj Resi već se “raspada”. Točnije, na pročelju i boku zgrade vidljiva su oštećenja.

Ne bi to bilo čudno da se radi o staroj i neodržavanoj zgradi međutim ovdje se radi o zgradi na kojoj se provodi projekt energetske učinkovitosti vrijedan skoro 1,2 milijuna kuna.

Ravnateljica Melita Trgovčić kaže da su primjetili pucanje fasade i od izvođača zatražili da to popravi.

– Ovo što se može vidjeti da s prednje i bočne strane zgrade da je oštećena fasada, ne radi se zapravo o oštećenju, da se samo raspalo i otpalo nego se radi o tome da smo primjetili pukotine na fasadi pa smo intervenirali. Izvođači su slali svoje tehnologe koji su došli i namjerno otkinuli te dijelove kako bi vidjeli što je ispod, kaže Trgovčić.

Bitno je da se popravi i napravi fasadau onako kako treba biti

Je li došlo do greške u materijalu ili je problem u kvaliteti izvođenja radova za sad nije utvrđeno. No, to je vodstvu Doma zdravlja manje bitno – bitno je da se fasada napravi onako kako treba biti.

– Inzistiramo da se kompletno taj dio, koji je napravljen, napravi ispočetka, do same vune, kaže ravnateljica Trgovčić. Izvođač je na to pristao. Već je potpisan sporazum. A kako projekt energetske obnove još uvijek traje i trenutno se fasada postavlja na drugom dijelu dugoreškog Doma zdravlja, sanacija popucale fasade uslijedit će nakon toga.

Garancija su Zakon, zadužnica…

Garancije da fasada nakon završetka projekta neće popucati opet na istom ili na nekom drugom mjestu nema, ali…

-Imate garanciju prema Zakonu o građenju, postoji garancija u kojem roku su izvođači dužni sanirati, postoje i zadužnice i garancije bannke koje oni moraju dati po završetku radova, sukladno ugovoru. Tako da kad se to završi, u slučaju bilo čega, mi opet možemo potraživati od izvođača, naglašava ravnateljica.

Pročitajte i ovo

SAVJETI

Evo kako podnijeti ljetne vrućine i kreirati pravu malu oazu