Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Život TERASA POBJEDNIKA Podijeli

Terasa pobjednika Glazbene škole nova filmska lokacija u gradu

Pedesetak gledatelja imat će privilegiju film Obiteljske veze pogledati na otvorenom na nevjerojatnoj terasici unutar škole

Terasa pobjednika Glazbene škole Karlovac nova je lokacija na kojoj će Karlovčani od ove subote moći gledati filmove.

U suradnji s tvrtkom Radar i KINO.hr mrežom, Glazbena škola je otvorila novu kulturnu lokaciju na kojoj će osim filmova biti i koncerata.

– Došli smo na ideju da otvorimo još jednu senzaciju u našoj školi i da krenemo u otvaranje prostora za koje malo ljudi u našem gradu zna. Do ljeta ćemo imati još dvije projekcije u sklopu našeg Piano festivala, tako da bi sveukupno imali tri filma i dva koncerta, najavila je ravnateljica Snježana Mrljak.

KINO.hr mreža već ima niz lokacija u Karlovačkoj županiji i izvan nje, ali osim zatvorenih svake godine ljeti nastoje pokrenuti i neku novu, otvorenu lokaciju. Filmovi na Pobjedničkoj terasi samo su uvod u projekt Film za van koji se ove godine od 16. do 20. lipnja održava na Starom gradu Dubovcu

Novi projekt je Terasa pobjednika, prostor koji je, kako je rekao direktor Radara Marko Pekić, u Glazbenoj školi bio neiskorišten.

– Terasa pobjednika baš zato što ćemo se bazirati na filmskim naslovima koji su pobijedili na etabliranim mjestima i festivalima.

Prvi film, Obiteljske veze japanskog redatelja Hirokazu Kore-Eda, kojim će Terasa pobjednika biti otvorena i jest pobjednički, baš kao i lokacija na kojoj će biti projekcija.

– Film je prošle godine u Cannesu osvojio najznačajniju nagradu tog festivala Zlatnu palmu. Bio je nominiran za Zlatni globus, a i za Oscara u kategoriji stranog filma što su se iznimne reference i baš zato zaslužuje da bude film koji otvara Terasu pobjednika, dodao je Pekić.

Na terasu koja se nalazi između drugog kata i potkrovlja Glazbene škole ne može stati puno ljudi, tek pedesetak zbog čega svi oni koji će u subotu od 21:30 htjeti vidjeti film morat će doći ranije.

Ulaz na projekciju je slobodan.

Pročitajte i ovo

BOLJE NE MOŽE

Testiranje na maksimumu: 200 testiranja dnevno u karlovačkom drive-inu