Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  11C° Karlovac

 • weather-image

  11C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Život ŠE ENKRAT Podijeli

Tijekom dana Dolenjska bi trebala u status s Belom krajinom

To znači 14-dnevna samoizolacija za sve koji iz tih područja dolaze u Hrvatsku

Nakon oprečnih informacija tijekom jučerašnjeg dana o obvezi samoizolacije za sve koji dolaze s cijelog područja Slovenije, danas bi na snagu ipak trebala stupiti odluka o tome da svi koji se vraćaju s područja Dolenjske, moraju na dvotjednu samoizolaciju.

Rekao je tako zapovjednik Stožera civilne zaštite Karlovačka županije Damir Jelić na jutrošnjoj pressici.

-Kakva je sadašnja situacija, ako otiđete na internet moguće je da već vidite da je i Dolenjska kao i Bela krajina stavljena. Naša očekivanja su da će se to tijekom dana i dogoditi. Time bi problemi koji jesu riješeni, naglasio je Jelić.

Podsjetimo, Radio Mrežnica je jučer prva izvještavala o problemu radnika iz Karlovačke županije zaposlenih u tvrtki na području slovenske Dolenjske koja ih je pozivala da danas dođu na posao. U isto vrijeme cijela Slovenija je bila stavljena u kategoriju zemalja iz kojih svi koji dođu moraju u samoizolaciju.

Tijekom večeri ta je mjera ukinuta za cijelu Sloveniju osim za Belu Krajinu kroz koju radnici prolaze na putu do posla u Dolenjskoj.

– Lomi se ovdje priča, stvarno ima nelogičnosti – prolazite kroz Belu krajinu koja je zatvorena i radite s ljudima iz Bele krajine, s njima dijelite prostor. To je vrlo teško. Sve smo objasnili Nacionalnom stožeru i kako sada stvari stoje, ali molim čekajte dok to ne vidite na internetu, Dolenjska ide u status Bele krajine. Imamo takvu usmenu preporuku, dodao je Jelić.

Pročitajte i ovo

NOVI KAVNI POREDAK

A smetali su nam mladi koji piju po parkovima: Zahvaljujući odluci Vlade, sad vani piju sve generacije