Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  29C° Karlovac

 • weather-image

  29C° Duga Resa

 • weather-image

  27C° Ogulin

 • weather-image

  29C° Ozalj

 • weather-image

  29C° Slunj

Karlovac Život ZORIN DOM SLAVI Podijeli

Tjedan dana predstava i koncerata za 125 godina Zorin doma

Prije 125 godina karlovački trgovci odlučili su izgraditi hram svome zboru, ali Zorin dom je postao i do danas ostao hram karlovačke kulture

Karlovačko Gradsko kazalište Zorin dom od danas punih osam dana slavi svoj 125. rođendan. 

I to predstavama u vlastitoj i gostujućim produkcijama. Cijeli će program osnažiti i Noć kazališta ove subote kada će biti odigrane još tri predstave uz program iznenađenja.

Proslava je danas počela ‘trivijalnom komedijom za ozbiljne ljude’ “Važno je zvati se Ernest”. Izvedena je već dvaput, a bit će i treći put, večeras u 20 sati. Dramski studio dvaput će sutra odigrati predstavu “Jaje”. Navečer Zorin domu u goste stiže kazalište Gavella s predstavom “Tesla Anonimus”.

Koncerti za Dan Zorin doma: Ansambl “Camereta Garestin” 23.11., Matica umirovljenika organizira 5. Međužupanijski susret zborova umirovljenika 26.11., a jazz koncert kvinteta “Grazias” dugoreški Kunstbunker 28.11.

I tako redom sve do iduće srijede, igrat će predstava za predstavom za 125 godina Zorin doma – hrama karlovačke kulture. – Mi smo se ove godine odlučili ne samo obilježiti 27.11. dan kada je otvorena zgrada Zorin doma nego sve programe koji su, počevši od danas 21. pa do 29.11. staviti pod proslavu obljetnice, kaže ravnatelj Srećko Šestan

Centralna proslava je u ponedjeljak, 27. studenog. Svi ansambli: Prvo hrvatsko pjevačko društvo Zora, Dramski i Baletni studio koji ove godine također slave svoj 65 godišnji jubilej, Dječji zbor Zorice te profesionalni ansambl – predstavit će svoj rad u programu “Naših prvih 125” koji počinje u 20 sati. – Svih pet naših sastavnica pokazat će dio svog rada i na najbolji način se zahvaliti svima koji su doprinijeli u ovih 125 godina da opstane ne samo zgrada nego i svi oni umjetnici koji su afirmirali Karlovac kao jedno značajno kulturno središte u Hrvatskoj.

Za 125. godišnjicu otkrivanje biste dramskom pedagogu Berislavu Frkiću

Prije neformalnog dijela programa Šestan i djelatnici Zorin doma odat će počast čovjeku kojeg smatraju zaslužnim za razvoj Dramskog studija. – Tom prilikom bit će svečano otkrivena bista dramskog pedagoga i redatelja Berislava Frkića. Ako još tome dodamo da mu je taj 27.11. kad je Zorin otvoren, i smrtni dan onda je to znakovito. Možemo to shvatiti da je ustvari stvarno utkao kompletnog sebe u djelatnost karlovačke kulture, Zorin doma i Dramskog studija.

Bista će biti otkrivena na pozornici, ali svoje stalno mjesto imat će u foajeu kazališta.

U Noći kazališta još tri predstave

U proslavu Zorin doma sjajno će se uklopiti i Noć kazališta koja se ove godine održava 25. studenog. – Noć kazališta počinje u subotu ujutro predstavom Jaje u sklopu naših redovitih matineja i u povodu 65. godišnjice Dramskog studija. U 17 sati ćemo u sklopu 65. godišnjice Baletnog studija imati reprizu predstave Regoč. U 20 sati je program iznenađenja, a u 22 sata je plesna predstava Mystery naše ‘karlovačke plesne reprezentacije’, u produkciji Zorin doma. Predstave koja je svojevrsni hommage kriminalističkom žanru 30.-ih godina prošlog stoljeća. Noć kazališta završavamo u nedjelju ujutro predstavom Regoč u 11 sati.

A program iznenađenja bit će u 20 sati ispred kazališta, ako to vrijeme dozvoli. Bit će naime, prikazana tv snimka predstave “Zlatne rukavice”. No, prije toga Zorin dom posjetitelje časti s hranom. – Kazalište Zorin dom časti sve dobronamjerne koji dođu ispred Zorin doma s besplatnim grahom. Bit će minimalno stotinjak porcija. Ako ostanu gladni i žedni po dobroj staroj paroli Zorin doma “sami su krivi”.

Pročitajte i ovo

ZZZZZZZZZ

Od utorka do četvrtka akcija na komarce u Karlovcu