Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  10C° Karlovac

 • weather-image

  10C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  10C° Slunj

Crna kronika MALO POJAČAJ RADIO Podijeli

Tko je pojačao radio? Policija istražila i prijavljuje maloljetnika, a barata i s prijavom za kršenje epid.mjera

U isto vrijeme, u Dugoj Resi ima objekata u kojima se dnevno krše epid.mjere, no policija ne reagira iz samo njima poznatih razloga

Dugoreška policija nakon opsežne i zahtjevne krim istrage pronašla je maloljetnika koji je pojačao radio na rođendanskom druženju i odlučila mu “prišiti” prijavu za narušavanje javnog reda i mira, a bave se mišlju i  da nekome “natovare” kršenje članka 47. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Podsjetimo, 16. siječnja u ranim jutarnjim satima priveli su četvero maloljetnih osoba i jednu punoljetnu u policijsku postaju u Dugoj Resi. Mladi su slavili rođendan, a dugoreška policija privela ih je pod objašnjenjem da su dobili dojavu o buci. Bili su u “sačekuši” što su i sami priznali kad su im rekli “Čekamo vas već tjedan dana”, potom su bez naloga upali u privatni prostor, mlade priveli, natjerali ih da na – 10 C pješače do postaje što se kosi s pravilom o postupanju s maloljetnicima i zaštiti njihova digniteta, u postaji pozvali roditelje i onda ih alkotestirali.

Od njih petero troje je imalo 0,0 promila, jedna punoljetna osoba imala je 0,45, a jedna maloljetna nešto više od nje.

Od vanjskog ulaza do prostorije je dug hodnik i troja vrata

Nakon te subote, proteklog tjedna policija je još jedanput pozvala mlade i roditelje u postaju i ispitivala: Tko je sve bio, što su radili, jesu li nosili maske i tko je pojačao radio? Roditeljima je rečeno da je glazba “treštala”.

Da stvar bude zanimljivija, glazba je puštana s laptopa, a prostor u kojem su se nalazili je podrum zgrade u dugoreškom Kasaru. Ulazi se bočno, a od ulaza do prostorije u kojoj su bili dijelila su ih troja vrata i dug hodnik.

U istom su prostoru i dva mala prozora koja gledaju na cestu i zatvorena su ciglom s vanjske strane, a s unutarnje strane  stiroporom. Debljina zidova je 1 metar. Vještačenje buke u tom dijelu sigurno će pokazati interesantne rezultate.

Maloljetniku JRM, a druge bi hvatali u kršenju epi-mjera. Kojih, samo oni znaju

Za sad je poznato da se policija hvali da su pronašli “najslabiju kariku” pa su maloljetniku koji je po njima pojačao radio, “prišili” prijavu za javni red i mir iz članka 13. što je kažnjivo novčanom kaznom ili kaznom zatvora do 30 dana.

Policija ne staje u predanom radu i dalje provodi opsežnu krim obradu nad maloljetnicima koji su slavili rođendan, a planiraju “natovariti” i kršenje članka 47. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, popularnog korona-zakona kojim se plaši i kažnjava građene u slučaju nepoštivanja epidemioloških mjera. Nije jasno koje bi propise klinci u ovom slučaju kršili jer ih je bilo petero, a dozvoljeno je desetero, prostor je velik, nitko od njih nije zaražen niti je trebao biti u samoizolaciji. Osim ako se iza policijskih postupaka ne krije nešto drugo?

Ima objekata u kojima se dnevno krše epi-mjere, ali policija ih ne dira

U isto vrijeme, javni je pogovor da u Dugoj Resi postoje objekti u kojima se na dnevnoj bazi brutalno krše epidemiološke mjere, no policija ih ne dira iz  samo njima poznatih razloga.

Grad na Mrežnici nema baš previše sreće s policijskom postajom i njenim čelnicima već dugi niz godina, pogotovo ne s posljednjim kojeg su i njegovi nadređeni ocijenili ocjenom 2 i na čiji je rad, po izvoru bliskom policiji, navodno upućeno više pritužbi nadređenima u PU karlovačkoj.

Ovaj grad vjerojatno je i rekorder po upaljenim plavim rotirkama i može parirati nekoj svjetskoj metropoli u kojoj cvate kriminal, a one se, otkad je ovaj načelnik u Dugoj Resi, pale za mobitel, pojas, poziciju, “žmigavac”. Hoće li mjerodavni  konačno “osloboditi” grad selektivne policijske represije  ili će to pitanje morati biti postavljeno na saborskom aktualcu izravno ministru Božinoviću ili premijeru Plenkoviću? A tad, kud koji mili moji; možda i pješice na – 10 C? 🙂

Pročitajte i ovo

NEDOZVOLJENA TRGOVINA

23-godišnjak u Ogulinu uhvaćen sa skoro 40 kg sitno rezanog duhana