Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  13C° Ogulin

 • weather-image

  14C° Ozalj

 • weather-image

  13C° Slunj

Karlovac KRATKE PRIČE Podijeli

Tomislav Šovagović iz Zagreba sa “Zavodnikom na tračnicama” pobjednik književnog natječaja u Karlovcu

Sa 181 pristiglom pričom natječaj je oborio rekord. Lani ih je bilo tel 59

Tomislav Šovagović iz Zagreba, s pričom “Zavodnik na tračnicama” osvojio je naslov pobjednika i 2000 kuna na ovogodišnjem 21. natječaju za kratku priču “Zlatko Timičić” Književnog kruga Karlovac.

Stigao rekordan broj priča

Raspisan u jeku COVID pandemije natječaj je oborio rekord po broju pristiglih priča. Dok je lani žiri pregledao 59 priča, ove je godine stigao čak 181 rad iz Hrvatske i inozemstva. Gotovo polovici radova tema je bila korona, izolacija i nastava na daljinu.

Tročlani žiri je u samo dva tjedna morao sve pročitati i ocijeniti radove te odlučiti kojih 11 priča je zaslužilo pohvalu i nagrade.

Među pohvaljenim pričama je i jedan autor iz Karlovca, riječ je o Miljenku Kosijeru i njegovoj priči “Kavez”

– Rok je bio kratak jer je Natječaj i ove godine dio “Zvjezdanog ljeta” pa je termin dodjele nagrada ovisio o dinamici događaja proslave rođendana Karlovca, ali uspjeli smo, kažu u Književnom krugu.

Uz bok Šovagoviću izabrani su Ivan Katičić iz Omiša s pričom “Sveta obitelj” koji je osvojio drugo mjesto i 1500 kuna te Ivan Zrinušić iz Osijeka s pričom “Burek” koji je treći i osvojio je 500 kuna.

Svečanost proglašenja pobjednika i dodjela nagrada na rasporedu je 25.6. u 19 sati u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice Ivana Gorana Kovačića.

Pročitajte i ovo

SVE DOZVOLJENO

Karlovac drugi u Hrvatskoj dobio trgovinu kanabis proizvoda