Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  21C° Karlovac

 • weather-image

  21C° Duga Resa

 • weather-image

  20C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  20C° Slunj

Županija DAN OPĆINE Podijeli

Tounj proslavio svoj dan, na svečanoj sjednici i županica

Uručena su i javna priznanja općine zaslužnima

Općina Tounj obilježila je svoj dan, a svečanoj sjednici je nazočila županica Martina Furdek Hajdin.

Tijekom jutra, na groblju u Tounju položeni su vijenci i zapaljene su svijeće u spomen na poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje.

Na svečanoj sjednici županica Martina Furdek Hajdin čestitala je svim mještanima Općine Tounj njihov dan i istaknula:

“Zalažemo se da zajedno ostvarimo projekte koji će nam osigurati bolje uvjete za život i ostanak u ovom kraju. Imamo prekrasnu, raznoliku i povijesno značajnu županiju te će udruživanje općina u turističku zajednicu pomoći turizmu i gospodarstvu u daljnjem razvitku. Karlovačka županija uvijek će biti potpora u svemu što Općina čini za dobrobit mještana.”

Tom je prilikom predala Ugovor o sufinanciranju projekta “Izvođenje asfalterskih radova na nerazvrstanoj cesti Meašići – Filipovići – Rebrovići u naselju Rebrovići”, vrijednosti 90 tisuća kuna, koji je Općina Tounj ostvarila temeljem Programa poticanja ravnomjernog razvitka Karlovačke županije u 2022. godini.

Za navedeni Program, Karlovačka županija je u 2022. godini osigurala 1,6 milijuna kuna u cilju poticanja provedbe projekata od značaja za ujednačeni razvitak županije.

Načelnik Općine Tounj Ivica Sopek naglasio je dobru suradnju sa Karlovačkom županijom, a ponajviše u pogledu obrazovanja i pružanja zdravstvene zaštite mještanima Općine i okolnih mjesta.

U Tounju je prije tri godine otvoren prvi predškolski odgojno – obrazovni program pri Područnoj školi Lucije Capan Tounj. Danas u vrtić polazi 19 djece u dobi od 3 do 7 godina. Obzirom na popunjenost kapaciteta, u tijeku je realizacija programa male škole koju bi pohađala djeca neposredno prije polaska u školu.

Županija je sufinancirala nabavku zubarske stolice s opremom kako bi dentalna usluga bila kvalitetnija i potpunija.

Na svečanoj sjednici uručena su javna priznanja pripadnicima vatrogasnog društva, vlč. Josipu Štefančiću te gospodarskim subjektima koji su svojim djelovanjem i trudom dali veliki doprinos za razvoj općine.

Načelnik Općine Vojnić Nebojša Andrić čestitao je mještanima Dan općine Tounj u ime Općine Vojnić te u ime Hrvatske zajednice općina.

Svečanoj sjednici nazočili su i načelnik Općine Saborsko Marko Bićanić, načelnik Općine Plaški Pero Damjanović te ravnateljica Osnovne škole Josipdol Anđelina Božičević.

Nakon svečane sjednice održana je Sveta misa u Crkvi Svetog Ivana Krstitelja u Tounju koju je predvodio krčki biskup mons. Ivica Petanjek.

Pročitajte i ovo

NOGOMET

Matija Furač podnio ostavku na mjesto predsjednika Karlovca 1919