Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Županija DO 2022. GODINE Podijeli

Tounjska škola bit će energetski obnovljena u dvije faze

Projekt obuhvaća sanaciju i izolaciju dijela krovišta i vanjskih zidova, zamjenu vanjske stolarije te izolaciju temelja. Također će biti izveden i toplinsko-izolacijski sustav na zgradi škole

Tounjska škola trebala bi biti energetski obnovljena u 2022. godini.

Projekt je vrijedan 1,82 milijuna kuna, većinom će biti financiran sredstvima Karlovačke županije, uz sufinanciranje projekta, u iznosu od 400 tisuća kuna, od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a ugovor je u ime Karlovačke županije potpisala zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar s direktorom tvrtke Pilja d.o.o. iz Karlovca, Darkom Pogačićem, koja će izvoditi radove.

Prema riječima direktora tvrtke izvođača Darka Pogačića, radovi će se izvoditi u dvije faze, prva do kraja ove godine te druga u 2022. godini, kada bi projekt trebao biti i završen. Projekt obuhvaća sanaciju i izolaciju dijela krovišta i vanjskih zidova, zamjenu vanjske stolarije te izolaciju temelja. Također će biti izveden i toplinsko-izolacijski sustav na zgradi škole.

Zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar tom je prigodom naglasila da je u proteklih nekoliko godina Županija puno uložila u školu u Tounju, otvoren je i dječji vrtić u prostoru škole te je ovo još jedan prilog povećanju školskog standarda u Tounju. Ulaganja u predškolski i školski odgoj valja promatrati i kao značajne demografske mjere koje će osigurati djeci i mladima, pa tako i njihovim roditeljima, znatno bolje uvijete za život, a time i ostanak na ovom području.

 

Pročitajte i ovo

DRUGI POKUŠAJ

Povećan budžet za energetsku obnovu kuća. Prijave od 7. prosinca