Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -0C° Karlovac

 • weather-image

  -0C° Duga Resa

 • weather-image

  0C° Ogulin

 • weather-image

  -0C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Crna kronika TO TAK NE IDE Podijeli

Traktorist u zatvoru: U Vrhovcu vozio pijan i bez položenog vozačkog

Traktor nije bio registriran, a traktorist imao osobnu iskaznicu

Idućih 60 dana 41-godišnji traktorist iz Vrhovca provest će u karlovačkom zatvoru.

Kazna je to, uz 1200 kuna novčane i šest mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilima, koja mu je dosuđena na Općinskom sudu zbog toga što je neregistrirani traktor vozio pijan – sa 2,29 promila i bez položenog vozačkog.

-Također, vozač se nije kretao što bliže desnom rubu kolnika i nije imao osobnu iskaznicu, dodaju u PU karlovačkoj još grijeha ovog vozača.

Podsjećaju sve vozače ovih kategorija vozila: da vode računa o tehničkoj ispravnosti traktora i priključnih vozila, naročito o ispravnosti kočnica i upravljačkog mehanizma, da registriraju i osiguraju svoja vozila, da ne upravljaju vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola te da prilikom izlaska na suvremeni kolnički zastor uklone blato s kotača i posebice obrate pozornost i propuste sva vozila koja se kreću tom prometnicom.

-Oni koji se ne pridržavaju navedenih odredbi bit će sankcionirani sukladno važećim zakonskim propisima. Savjesnim ponašanjem vozači kazne mogu izbjeći te pridonijeti povećanju svoje sigurnosti i sigurnosti svih ostalih sudionika u prometu, kažu u policiji.

Foto: Ilustracija

Pročitajte i ovo

OPET ISTO

Zatvor, novčana kazna i zabrana kazne za dvojicu ponavljača