Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -3C° Karlovac

 • weather-image

  -3C° Duga Resa

 • weather-image

  -4C° Ogulin

 • weather-image

  -3C° Ozalj

 • weather-image

  -4C° Slunj

Crna kronika OTMICA U BELOJ KRAJINI Podijeli

Trojica migranata oteli starca iz okolice Črnomlja, zavezali, strpali u auto i krenuli prema Italiji. Uhitila ih talijanska policija i vratila Slovencima

Otmičari su Alžirac i dvojica Marokanca koji su 29. i 30. 4. uhvaćeni u Črnomlju zbog ilegalnog prelaska granice i vraćeni Hrvatskoj. Četvrtog traže

Skupina migranata otela je  jučer 79-godišnjeg Slovenca iz sela Mali Nerajec u općini Črnomelj. Ukrali su mu auto, njega zavezali i strpali u prtljažnik, a onda ga satima vozili po Sloveniji, da bi ga iz auta izbacili kod Sežane i dalje nastavili prema Italiji. Tamo su i uhićeni, a talijanska ih je policija vratila Slovencima.

Skupina od ukupno četvorice migranata jučer je sredinom dana otela 79-godišnjaka koji je prskao vinograd u Beloj Krajini, svezala ga i stavila u prtljažnik njegova automobila, a onda ga iz vozila izbacila u jednoj šumi blizu 180 kilometara udaljene Sežane, na drugom kraju države te pobjegla u Italiju, gdje ih je privela talijanska policija, navode slovenski mediji.

Kći otetog muškarca  u razgovoru za lokalne medije kazala da joj je otac, kad je s njim u srijedu razgovarala prije spomenutog incidenta, kazao da ima “goste” koji su mu se predstavili kao ‘arheolozi’ koji žele pogledati ima li u vinogradu kakvih arheoloških nalaza. Kasnije je vidjela da je kroz selo prošao očev automobil, ali njega nije vidjela. Budući da ga kasnije u vinogradu nisu našli niti su s njim mogli stupiti u kontakt, podigli su uzbunu. Migranti su starca strpali u prtljažnik, zavezali ga i pokrili dekom, a onda krenuli s njegovim automobilom na put.Vozili su ga po Sloveniji, rekli su danas u slovenskoj policiji i iznijeli podatak kako su migranti nesretnom muškarcu ukrali torbicu s dokumentima, džepnu bateriju i nožić. Vrlo brzo čim su ga izbacili na cestu blizu Sežane, muškarac je stigao do obližnjeg sela i obaviještena je policija. Slovenska je, zajedno s talijanskom, počela intenzivnu istragu, a uključili su i helikopter. Trojica migranata uhićeni su u Bazovici i talijanska je policija kod njih pronašla ukradene predmete. Četvrtog traže.

O ovom događaju progovorio je i sam oteti Slovenac, prenosi 24ur.com.

Riječ je o dvojici Marokanaca starih 18 godina te Alžircu  starom 25 godina, priopćila je slovenska policija. Dodali su i da ih već imaju evidentirane u Policijskoj postaji Črnomelj 29. travnja te 30. travnja zbog ilegalnog prelaska granice. Tada su ih vratili Hrvatskoj, dodali su.

foto : 24ur.com

 

Pročitajte i ovo

193

Požar dimnjaka na zgradi na tržnici brzo ugašen