Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  15C° Karlovac

 • weather-image

  14C° Duga Resa

 • weather-image

  13C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  14C° Slunj

Rihanna je 2019., poput mnogih pjevača, podržala američkog nogometaša Colina Kaepernicka koji je bojkotirao američku himnu zbog nasilja nad Afroamerikancima Rihanna je 'popustila': 2019. je odbila pjevati na Super Bowlu, 2023. će nastupiti uz Jay Z-ja Bahata i prepotentna Engleska, koja se uoči polufinala ismijavala s Hrvatskom, danas je u drugom razredu Lige nacija. Gdje je Hrvatska? Gospodo Englezi, na Final Fouru, među četiri najbolje europske momčadi Gospodo, ima li tko jači? Lekcija kakvu su Austrijanci dobili još jedino od Janice i Ivice Kostelić Manekenka smatra da mladoliki izgled duguje vegetarijanstvu koje prakticira od 13. godine. Dugi niz godina se pridržava 'dugine dijete' koja sadrži hranu u spektru duginih boja, od plave, do narančaste Američka manekenka (68) je otkrila tajnu dobrog izgleda: 'Budite zdravi, ali i živahni!' Vukovar je ovog vikenda bio domaćin devetom Memorijalnom nogometnom turniru Blago Zadro, a pobjednici su postali nogometaši Širokog Brijega. U finalnoj utakmici nije bilo golova, hrvatski prvoligaš Slaven Belupo i Široki Brijeg su odigrali 0-0, a nakon udaraca s bijele točke slavio je Široki Brijeg 6-5. U polufinalu je Široki Brijeg, pak, s 3-2 bio bolji od Osijeka. Osječki nogometaši su osvojili treće mjesto nakon što su slavili protiv hrvatskog drugoligaša Vukovara 1991 s minimalnih 1-0 uz pogodak Petra Brleka. Inače, Vukovar 1991 je u polufinalu ranije poražen od Slaven Belupa s 2-3. Nogometaši Širokog osvojili su Memorijalni turnir Blago Zadro

Život PREOKRET Podijeli

Tvrtka iz Turske se žalila, radovi za 2. i 3. grupu aglomeracije na čekanju

Turski izvođači, podsjetimo, nisu izabrani zbog toga što nisu prošli na provjeri jamstva za ozbiljnost ponude

Odabir izvođača za 2. i 3. grupu radova na Aglomeraciji Karlovac – Duga Resa nije proveden zbog žalbe koju je zajednica ponuditelja iz Turske podnijela nakon što, iako s najpovoljnijom ponudom, nije prošla na natječaju za izvođača. 

-Nastavno na Vaš upit, možemo potvrditi da je pokrenut žalbeni postupak, u kojeg je uključeno Povjerenstvo za javnu nabavu te slijedom toga Odluka o odabiru izvođača za 2.i 3. Grupu radova nije izvršna, kažu u Vodovodu i kanalizaciji na naš upit.

Podsjetimo, a kako je Radio Mrežnica pisala prije mjesec dana, turski izvođači nisu izabrani zbog toga što nisu prošli na provjeri jamstva za ozbiljnost ponude. Vodovod i kanalizacija Karlovac potvrdio je tada kako je jamstvo izdala fiktivna banka s Komorskih otoka.

Izabran je sljedeći najpovoljniji ponuđač, domaće tvrtke Vodoprivreda i Aquaterm (čija je ponuda za 2. grupu radova veća za 400.000 kn, tj.0,7 posto, a za 3. 4,4 milijuna kn, tj. 4 %).

Za konačno potpisivanje ugovora trebao je proći jednomjesečni rok mirovanja.

No, u međuvremenu je došla žalba Turaka pa od ugovaranja posla neće biti ništa sve dok Državna komisija za kontrolu postupka javne nabave ne kaže svoje.

Do tad će se morati pričekati i odgovor na pitanje: na što su se Turci žalili odnosno imaju li dokaz da banka koja im je izdala jamstvo ipak postoji ili se žalba zasniva na nečem drugom?

-Po završetku postupka, tj. donošenju odluke od strane Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave, postupit će se po odgovarajućoj proceduri te ćemo tek tada moći dostaviti sve relevantne informacije. Vik je u postupku nabave poduzeo sve korake pravovremeno i sukladno Zakonu o javnoj nabavi te uz koordinaciju sa Hrvatskim vodama, kažu nam u Vodovodu i kanalizaciji.

Inače, u 2. i 3. grupu radova spadaju Hrnetić i Drežniku te Gornja Švarča i Gornje Mrzlo Polje.

Foto: Arhiva RM

Pročitajte i ovo

DIVLJANJE NA NAJ

Pogledajte današnju snimku divljanja u Grabriku: Branimirova vapi za ležećim policajcem