Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  2C° Duga Resa

 • weather-image

  6C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  3C° Slunj

Županija NIJE LOŠE Podijeli

U 2 godine Čistoća Duga Resa nabavila opremu vrijednu više od 7 milijuna kuna

Više od pola novca osigurali iz drugih izvora financiranja, proširili poslovanje na dvije susjedne općine, a već godinu dana pružaju i pogrebne usluge

U samo dvije godine dugoreška Čistoća nabavila je mehanizaciju vrijednu oko 7,4 milijuna kuna, a više od pola novca stiglo je bespovratno.

Radi se vozilima s kojima će Čitsoća još kvalitetnije održavati zelene površine ljeti, a ceste zimi te kamionima i reciklažnom dvorištu kojima će od 2021. započeti s novim načinom prikupljanja otpada.

-Nabavljena su ove godine dva kamiona i traktor koji radi zima/ljeto – od malčiranja puteva do zimske službe, u vrijednosti oko 3 milijuna kuna. Na natječaju je prošao knovi kamion u vrijednosti 2,2 milijuna kuna s PDV-om i napravljeno je reciklažno dvorište koje će uskoro biti pušteno u pogon. Govorimo o vrijednosti od ukupno oko 7,4 milijuna kuna u dvije godine, kaže gradonačelnik Tomislav Boljar dodavši kako je to, s obzirom na veličinu gradskog proračuna, velika stvar.

-Za naš grad je to poprilično dobro jer praktički 4,4 milijuna kuna su vanjska sredstva.

Otpad odvoze i iz Generalskog Stola i Netretića

Svoje poslovanje tvrtka je dodatno osnažila širenjem svojih usluga i na dvije susjedne općine.

-U 2019. u temeljni kapital nam je ušla Općina Netretić, a u 2020. i Općina Generalski Stol. Time smo povećali područje našeg djelovanja, naglasila je direktorica Josipa Škrtić Pucarević.

No, to nije sve. Dugorešanima Čistoća od prošle godine pruža i sve pogrebne usluge. Posla je kaže direktorica, jako puno.

Pogrebne usluge od 2019.

-2019. je bila godina u kojoj su se naši korisnici tek upoznavali s tim jer dugo godina je bio samo jedan isporučitelj te usluge. Naša intencija je bila da se našim korisnicima kvalitetnija i jeftinija usluga kroz to. Ponosno mogu reći da je ove godine od ukopa na Svetom Petru čak 60 % bilo naših prijevoza.

Čistoća će se ove zime brinuti i za oko 57 kilometara gradskih prometnica i nogostupa. Strojevi, posipala i ljudi spremni za čišćenje snijega s njih.

Pročitajte i ovo

DAN DARIVATELJA KRVI

Darivateljima krvi u Karlovačkoj županiji pandemija ne smeta – krv daju kad god mogu