Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  21C° Karlovac

 • weather-image

  22C° Duga Resa

 • weather-image

  20C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  22C° Slunj

Županija KURIKULUM Podijeli

U Bariloviću od jeseni samo tiskana slova za prvašiće, kemija samo u prvom polugodištu, tableti i besplatne knjige

Škola sudjeluje u eksperimentalnom programu “Škola za život”

Izborna informatika od prvog osnovne u kojem se uče samo tiskana slova, novi udžbenici i tableti, kemija samo u prvom, a fizika u samo drugom polugodištu, sve to od jeseni postat će stvarnost za pedesetak učenika prvog, petog i sedmog razreda Osnovne škole Barilović.

Ona je jedna od hrvatskih škola u kojima će se od jeseni provoditi eksperimentalni program “Škola za život”. Ravnateljica Vesna Car pojašnjava da nema više nastavnih planova s propisanim sadržajima. Kreće se s kurikulumima i umjesto sadržaja važni su ishodi do kojih učitelji moraju doći na svoj način.

Svi zajedno, učenici i nastavnici, imat će više slobode.

– Tako će učenici prvog razreda učiti samo tiskana slova, a pisana slova će se prebaciti u drugi razred. Nama kao eksperimentalnoj školi nudi se mogućnost da uvedemo izbornu nastavu informatike od prvog razreda. Možemo sami kreirati nastavnu godinu u smisli da možemo kreirati praznike kako to nama odgovara, a možemo recimo kombinirati i različite predmete po polugodištu, po mjesecima. Tako bi recimo u prvom polugodištu mogli imati samo kemiju, ali će zato fiziku imati drugo polugodište, kaže ravnateljica.

Škola će dobiti opremu vrijednu 150 tisuća kuna, a učenici koji sudjeluju u programu dobit će tablete i besplatne udžbenike. Stručna usavršavanja nastavnika su počela i do jeseni će, kaže Car, svi biti spremni.

Pročitajte i ovo

PRVA LOPATA

Radovi na aglomeraciji u Dugoj Resi u utorak počinju u Tušmeru. ŽUC pripremio cestu za siguran dolazak djece u školu