Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  6C° Ogulin

 • weather-image

  6C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Županija BROJKE, BROJČICE Podijeli

U bolnicama Karlovačke županije je prosječno 20 % cijepljenih. “Oni su primili jednu dozu ili su nedavno cijepljeni”

Smrtnost je u županiji oko 3 posto, dok znanost navodi da može biti između 2 i 4

U bolnicama u Karlovačkoj županiji, karlovačkoj te ogulinskoj, nalazi se u prosjeku  20 posto pacijenata koji su cijepljeni protiv koronavirusa, ali riječ je o osobama koje su primile jednu dozu ili su cijepljeni nedavno pa nisu razvili imunitet.

Izjavila je to za Radio Mrežnicu dožupanica Vesna Hajsan Dolinar.

Pojasnila je da je jučerašnjim danom od ukupno 68 hospitaliziranih u dvije bolnice 28 njih cijepljeno, (41%jučer) a u karlovačkoj bolnici od 41 hospitaliziranog na cijepljene otpada 13. (31% jučer)

-Oni nisu procijepljeni, već kako sam naglasila, imaju jednu dozu ili su nedavno cijepljeni pa nisu razvili imunitet, rekla je dožupanica dodajući da se postotak hospitaliziranih cijepljenih mijenja ovisno o danu.

Smrtnost u Karlovačkoj županiji iznosi oko 3 posto, a ukupno je dosad s koronom ili od korone preminulo 647 osoba od čega je 607 u bolnicama, objasnila je Hajsan Dolinar.

– Smrtnost od covida je prema znanosti između 2 do 4 posto, dakle, Karlovačka županija je u tom prosjeku, kazala je dožupanica. Upozorila je i da su u ostalim županijama covid bolesnike s covid odjela nakon 21 dana kada prestaju biti zarazni, prebacivali na druge odjele, poput intenzivnih, dok ovdje to nije bio slučaj. – Eventualne smrtnosti na tim drugim odjelima nisu se vjerojatno pripisivale covidu, rekla je dožupanica.

Pozvala je građane još jedanput da se cijepe, slušaju znanost i liječnike, a ne čitaju društvene mreže.

Pročitajte i ovo

NOVI POSAO

Jelić asistent na karlovačkom Veleučilištu na određeno vrijeme