Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  23C° Karlovac

 • weather-image

  23C° Duga Resa

 • weather-image

  23C° Ogulin

 • weather-image

  23C° Ozalj

 • weather-image

  22C° Slunj

Umaški gradonačelnik Vili Bassanese novinarima je kazao kako u domu inače boravi 100 štićenika i radi 60 djelatnika. Dodao je da se još neki nalazi čekaju te da još od veljače nema posjeta domu kao niti kontakata 'Svi štićenici su dobro': U Domu za starije u Umagu 11 oboljelih Najvažnije kod pripreme karameliziranog luka jest da ga ne ispuštate iz vida. Trebat će vam oko pola sata vremena, ali zato ćete dobiti fantastičan okus, a moći ćete ga koristiti u mnogim jelima Recept za karamelizirani luk uz koji neće zagorjeti ni biti gorak Komentara nije nedostajalo, a jedan obožavatelj joj je poručio: 'Savršena vitka linija s divnim dugim nogicama'. Za razliku od većine ljudi koji su se udebljali u karanteni, Ivušić je radila na sebi... Ecija je pozirala golišava: 'Da me ćaća vidi, bilo bi 'A ćerce...' Euro 2020. ipak nismo gledali ovo ljeto, već ćemo se morati strpjeti još 365 dana, a baš smo trebali na današnji dan igrati finale. Trebali su nasuprot stajati Francuzi, galski pijetlovi, trebalo je biti naš dan, naše poravnanje računa. Nova, bolja, 'zlatna Rusija'. Trebao je to biti posljednji Euro za Modrića i Rakitića, dvojicu igrača koji su nosili Hrvatsku u Rusiji do finala. Stoga su se posebno “napalili” i sa Zlatkom Dalićem bili uvjereni da ćemo napraviti sjajan rezultat. I trebali smo... Uostalom, pogledajte scenarij... Dva gola Kramarića, prvi u 9. minuti, a drugi u 40. bili su dovoljni za rušenje velike Francuske i ostvarenje predivnog sna - Hrvatska je europski prvak! Hrvatska je na krovu Europe! Eh, srce ludo, ludi sni.... Do nagodinu. Tooo! Hrvatska srušila Francuze i osvojila titulu prvaka Europe!

Županija 407 ZA 047 Podijeli

U Bosiljevu vrtić, ceste i dvorac, a u Žakanju ceste, zemljišne knjige i poljoprivredno zemljište prioritetni projekti

Županija dvjema općinama daje podršku, financijsku, ali i svaku drugu da te projekte izrealiziraju

Dva kolegija u jednom danu održao je danas župan Damir Jelić i to u općinama Bosiljevo te Žakanje. Kao i uvijek do sad razgovaralo se o županijskim projektima, ali i projektima koje su općine same pokrenule.

Bosiljevo je iz županijskog Razvojnog fonda tako dobilo 135 tisuća kuna za obnovu i rekonstrukciju nerazvrstanih cesta, dok im u provedbi projekata pomaže i Razvojna agencija JURRA. Načelnik Josip Kasun kao ključne navodi projekte uređenja dječjeg vrtića, rješavanje problematike nerazvrstanih cesta te uređenje i stavljanje u funkciju dvorca Bosiljevo.

Uspješno su na svom području proveli projekt “ZAŽELI”, a ohrabruje ih i interes ulagača za turističke potencijale uz rijeke Kupu i Dobru. Općina priprema i projekt za izgradnju školske sportske dvorane, obnovu i uređenje groblja te projekt WI-FI 4 EU.

S druge strane Žakanje je iz Razvojnog fonda dobilo 90 tisuća kuna za reciklažno dvorište, a načelnik Danijel Jurkaš je izdvojio rješavanje problematike zemljišnjih knjiga i pitanja poljoprivrednog zemljišta najvećim projektima u općini.

U Žakanju se dodatno planira poticati rad OPG-ova, a prirodne resurse iskoristiti za razvoj turizma. No, zato treba urediti prometnice posebno onu koja vodi do poslovne zone. Izuzetno važan projekt za ovu općinu je i rekonstrukcija državne ceste D6 od Jurovskog Broda do Netretića. Ona bi obuhvatila i gradnju nogostupa kroz Žakanje što je zbog velikog tranzitnog prometa iznimno važno. Taj projekt je prioritetan i Karlovačkoj županiji.

A koliko joj je važan rad dobrovoljnih vatrogasaca potvrđeno je donacijom od 10 tisuća kuna koju je župan uručio vatrogasnim društvima Pravutina i Lipnička Zaluka.

Pročitajte i ovo

KORONA VRIJEME

Četiri novooboljele osobe u Karlovačkoj županiji – 1 u Dugoj Resi, 3 u Ogulinu