Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  1C° Duga Resa

 • weather-image

  7C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Županija 407 ZA 047 Podijeli

U Bosiljevu vrtić, ceste i dvorac, a u Žakanju ceste, zemljišne knjige i poljoprivredno zemljište prioritetni projekti

Županija dvjema općinama daje podršku, financijsku, ali i svaku drugu da te projekte izrealiziraju

Dva kolegija u jednom danu održao je danas župan Damir Jelić i to u općinama Bosiljevo te Žakanje. Kao i uvijek do sad razgovaralo se o županijskim projektima, ali i projektima koje su općine same pokrenule.

Bosiljevo je iz županijskog Razvojnog fonda tako dobilo 135 tisuća kuna za obnovu i rekonstrukciju nerazvrstanih cesta, dok im u provedbi projekata pomaže i Razvojna agencija JURRA. Načelnik Josip Kasun kao ključne navodi projekte uređenja dječjeg vrtića, rješavanje problematike nerazvrstanih cesta te uređenje i stavljanje u funkciju dvorca Bosiljevo.

Uspješno su na svom području proveli projekt “ZAŽELI”, a ohrabruje ih i interes ulagača za turističke potencijale uz rijeke Kupu i Dobru. Općina priprema i projekt za izgradnju školske sportske dvorane, obnovu i uređenje groblja te projekt WI-FI 4 EU.

S druge strane Žakanje je iz Razvojnog fonda dobilo 90 tisuća kuna za reciklažno dvorište, a načelnik Danijel Jurkaš je izdvojio rješavanje problematike zemljišnjih knjiga i pitanja poljoprivrednog zemljišta najvećim projektima u općini.

U Žakanju se dodatno planira poticati rad OPG-ova, a prirodne resurse iskoristiti za razvoj turizma. No, zato treba urediti prometnice posebno onu koja vodi do poslovne zone. Izuzetno važan projekt za ovu općinu je i rekonstrukcija državne ceste D6 od Jurovskog Broda do Netretića. Ona bi obuhvatila i gradnju nogostupa kroz Žakanje što je zbog velikog tranzitnog prometa iznimno važno. Taj projekt je prioritetan i Karlovačkoj županiji.

A koliko joj je važan rad dobrovoljnih vatrogasaca potvrđeno je donacijom od 10 tisuća kuna koju je župan uručio vatrogasnim društvima Pravutina i Lipnička Zaluka.

Pročitajte i ovo

DUGA RESA

Autoklub Duga Resa je uzorna udruga i primjer kako se može oplemeniti novac za dobrobit ljudi