Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  9C° Ogulin

 • weather-image

  7C° Ozalj

 • weather-image

  5C° Slunj

Život REAGIRANJE Podijeli

U DAGGK-u odbacili i osudili istup gradonačelnika Mandića: Ne bavimo se politikanstvom

Dužni smo braniti javni prostor i javni interes i kad se to nekome ne sviđa

Na prozivke gradonačelnika Mandića u jučerašnjem priopćenju, reagiralo je danas karlovačko Društvo arhitekata, građevinara i geodeta (DAGGK). Mandićev istup odbacuju i najoštrije osuđuju. 

Podsjetimo, gradonačelnik je u svom jučerašnjem priopćenju poimence prozvao ljude među kojima i članove DAGGK-a za “cirkusiranje u javnosti bez moralnosti” optuživši ih pri tom da u akciji “Spasimo Koranu” sudjeluju radi vlasitih interesa.

– Odbacujemo i najoštrije osuđujemo istup gradonačelnika Karlovca Damira Mandića i napad i neosnovano prozivanje članova DAGGK-a koji djeluju u interesu zaštite javnih gradskih prostora. DAGGK svojim djelovanjem i u svojim nastupima uvijek i prvenstveno brani javni prostor i javni interes, što smo kao stručna udruga, ali i kao građani našega grada, dužni činiti i kad
se to nekome ne sviđa. Predsjednica DAGGK-a Tatjana Basar nije djelovala samostalno, niti u svojem interesu već je prenosila zaključke i poruke naše udruge koja podržava Građansku inicijativu “Spasimo Koranu”. Naše društvo ne bavi se  politikanstvom, već je u skladu sa Statutom udruge naša dužnost aktivno sudjelovati u rješavanju bitnih pitanja od značenja za unapređenje arhitekture, građevinarstva i geodezije, te organiziranje suradnje sa svim institucijama koje se bave pitanjima od javnog interesa, a vezane su za naše struke i naš grad, kažu u DAGGK-u.

Foto: FB DAGGK – 3. svibnja 2019. na Karlovačkom salonu arhitekture. Na slici: gradonačelnik Mandić, Tatjana Basar i dožupanica Furdek Hajdin

Vezani članci

Pročitajte i ovo

GRADI SE NOVI SUSTAV

U Krnjaku i Bariloviću 53 ilegalna vodovoda odlaze u prošlost. Vodoopskrbu preuzima dugoreško Komunalno