Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  14C° Karlovac

 • weather-image

  14C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  14C° Ozalj

 • weather-image

  13C° Slunj

Županija DUGA RESA Podijeli

U dugoreški “inkubator” stigli vrhunski 3D printer i scanner. Poduzetnici više neće morati u Zagreb

Inkubator će s radom početi iduće godine i poduzetnicima, ali i učenicima Srednje škole u kojoj je smješten, dati priliku za razvoj

Projekt “Razvoj poduzetničkog inkubatora” u Dugoj Resi je pri kraju i početkom iduće godine poduzetnici će u dugoreškoj Srednjoj školi imati uređen prostor i vrhunsku opremu za unapređenje svoga poslovanja.

Radi se o projektu teškom 2,8 milijuna kuna od čega je europsko, bespovratno financiranje bilo veće od 80 posto.Od ožujka 2017. do sada uređivalo se spomenuti prostor u školi te nabavljalo vrijednu opremu po kojoj će ovaj poduzetnički inkubator biti drugačiji od svih.

-Uspjeli smo nabaviti prvi u Karlovačkoj županiji, vrhunski 3D printer i 3D skener koji će biti u simbiozi sa dodatnom opremom – računalima, printerima…, rekao je gradonačelnik Tomislav Boljar na završnom predstavljanju projekta.

Paralelno s ovim projektom, u Dugoj Resi se provodi i projekt Delfin vrijedan 15 milijuna kuna za razvoj socijalnog poduzetništva, a otvoren je natječaj od 500.000 kuna za opremanje Srednje škole sredstvima Grada Duge Rese – to je simbioza tri projekta za razvoj poduzetništva

– Svi koji su za te usluge išli u okolicu ili u Zagreb sada će moći kod nas koristiti takvu opremu, naglasila je voditeljica projekta Marija Kovačević.

Još od početka projekta Grad ima pisma namjere poduzetnika koji žele u dugoreški inkubator. Gradonačelnik Boljar zato vjeruje da će onii mnogi drugi koristiti sve usluge koje će se tamo nuditi, posebno nove tehnologije

-Ono što mogu reći, a hoće li ga sto posto koristiti ili ne to ne znam, ali u razgovoru smo bili, i vidjeli smo da naš Aquaestil ide u Zagreb u firmu gdje smo nabavili 3D printer, printati za sebe svoje modele. Znači, Aquaestil će umjesto da ide u Zagreb moći će takve određene modele printati na 100 metara od svoje proizvodne hale, dodao je Boljar.

Da bi inkubator profunkcionirao sada još treba samo izabrati upravitelja. Hoće li Grad osnivati novu tvrtku ili će se ići na neki drugi model znat će se vrlo brzo.

Vezani članci

Pročitajte i ovo

STIGLI REZULTATI

U Karlovcu jedna novooboljela osoba, u Ogulinu svi negativni