Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  13C° Slunj

Život EPIDEMIJA Podijeli

U EU 22 oboljelih od koronavirusa, naših 4 iz Wuhana bit će u karanteni u Francuskoj

Spremni za sve scenarije, kažu u našem ministarstvu zdravstva

U Hrvatskoj trenutno nema oboljelih od koronavirusa, u Europskoj uniji su 22 oboljele osobe, a u svijetu ih je 11.955, dok je 259 ljudi umrlo u Kini, objavio je Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ).

HZJZ će svakoga će dana u 15 sati na svojim mrežnim stranicama objaviti najnovije podatke u vezi s koronavirusom.

Ministar Beroš u subotu je u emisiji Intervju tjedna HRT-a rekao da je situacija alarmantna, ali da ne treba dizati paniku. Beroš je rekao da ovakve epidemije obično traju 2,5-3 mjeseca pa jenjavaju i na kraju nestaju. Nadaju se da će slično biti i u ovom slučaju, ali neće kalkulirati, bit će spremni za sve scenarije, poručio je.

Doista smo promišljeni, pripremljeni, a uskoro, vjerujemo, i uvježbani jer planiramo jednu simulacijsku vježbu pripravnosti u slučaju sumnje na pojavu koronavirusa na našim granicama, rekao je Beroš, dodajući da će se ta vježba održati »čim prije« te da je jutros dao nalog za pripremu.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova objavilo je u subotu da je osiguralo uz pomoć Francuske prijevoz četiri hrvatska državljana iz Wuhana koji će se vratiti u Hrvatsku nakon što provedu 14 dana u karanteni.

Inače, Rusija više neće davati mogućnost kineskim turistima da uđu bez vize na njezin teritorij i neće više izdavati radne vize Kinezima kako bi spriječila epidemiju koronavirusa u zemlji.

Pročitajte i ovo

JEFTIN TRIK

“Ćorićeva izjava skandalozna, ali to je pokušaj skretanja s veleizdaje u INA-i”