Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Županija NAJNOVIJE U 16 Podijeli

U Hrvatskoj novih 19 oboljelih, ukupno 254 – sada je važna osobna disciplina

Hrvatska se bori s dvije potpuno kontradiktorne krize – koronavirusom i potresom

Hrvatska se danas nosi s dvije krize koje su međusobno kontradiktorne, korona virusom i potresom – jedna je nevidljiva, druga je nepredvidljiva.

Nakon jutrošnjeg prvog potresa od 5,5 po Richteru angažirano je 2500 ljudi na saniranju posljedica – od vojske, policije, vatrogasaca, crvenog križa, hitnjaka… No, i dalje je najvažnije držati razmak i manji socijalni kontakt jer broj oboljelih od koronavirusa i dalje raste. Od jutros je 19 novih osoba u RH pozitivno.

Brojni Zagrepčani ne mogu se vratiti u svoje domove, za njih se priprema smještaj u Cvjetnom naselju, a svi čiji domovi nisu sigurni za noćenje mogu nazvati 08008835. Ostali građani su pozvani da se vrate svojim kućama, ali da budu na oprezu jer nakon tri jača uslijedilo je 30-ak naknadnih slabijih podrhtavanja tla.

To može potrajati nekoliko dana do nekoliko mjeseci, a hoće li među njima biti jačeg potresa, ne može se predvidjeti.

-Sljedećih dana će se osigurati u centru grada sigurnosni razmak od zgrada, počeo je vjetar. Trebamo voditi računa da sada netko ne strada od urušavanja dimnjaka. Hodajte što dalje od zgrada, apelirao je premijer Andrej Plenković u obraćanju javnosti nakon drugog sastanka državnog vrha.

-Nemojmo zaboraviti epidemiju koronavirusa, nemojmo si dopustiti scenarij iz Italije, sada je osobna disciplina, društvena odgovornost najbitnija. Očekuje se od svih visoki stupanj građanske svijesti, naglasio je premijer.

U Hrvatskoj je ukupno 254 oboljelih od koronavirusa. To je 19 više u odnosu od jutros.

– Jedno kratko vrijeme sustav za detekciju pozitivnih bio je izvan funkcije, ali sada ponovo normalno radi, naglasio je ministar zdravstva Vili Beroš.

Nakon obilaska zagrebačkih bolnica ustvrdio je kako nije došlo do većih oštećenja, većina bolnica funkcionira na zadovoljavajući način.

 

 

Pročitajte i ovo

KRAJEM SRPNJA

Nakon bolnice, u Dugoj Resi ove godine energetski obnovljene sve županijske ustanove