Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Županija USKORO Podijeli

U idućim danima počinju mjere ograničenja rada trgovina, obustave rada kafića, trgovina, teretana, sajmova…

Ministar rada Josip Aladrović poručio je da će se, kako bi se očuvala radna mjesta, u svim sektorima koji su pogođeni koronavirusom sufinancirati plaće zaposlenih

Hrvatska vlada raspravlja o paketu 20-ak zakona kojima se želi pomoći gospodarstvu pogođenom pandemijom koronavirusa, među kojima je i zakon kojim će Nacionalni stožer civilne zaštite dobiti veće ovlasti. U srijedu će se o zakonima raspravljati u Saboru.

– Od naše zadnje sjednice u Italiji i Francuskoj se utrostručio, u Njemačkoj je četiri puta veći broj zaraženih, u Španjolskoj čak pet puta. Kod nas je taj broj zasada na 65 zaraženih, broj je znatno manji od ostalih država u Europi. Prije 17 dana Španjolska je imala 58 zaraženih, a danas ima 11 tisuća – rekao je Andrej Plenković u uvodu na sjednici Vlade i zahvalio svim zdravstvenim djelatnicima i ostalima na svemu što rade u ovim teškim trenucima.

– Ovo je trenutak za vrlo visoki trenutak osobne odgovornosti. Apeliram na sve građane, detaljno slušajte upute epidemiologa i Stožera i poštujte ih.

Nakon uvodne riječi Plenković je progovorio o hitnim mjerama i paketu zakona koji će danas biti usvojeni na Vladi, a sutra će u Sabor.

– Nacionalni stožer civilne zaštite dobit će jače ovlasti, donošenje odluka će se centralizirati na razini države kako se više ne bi događalo da pojedini lokalni stožeri donose odluke za sebe.

Andrej Plenković dodao je kako će ljudi na razini županija i dalje imati važnu ulogu, ali će isključivo morati slušati odluke i procjene Nacionalnog stožera.

– Stožer će u idućim danima donositi mjere o privremenoj obustavi rada trgovina, trgovačkih centara, ugostiteljskih objekata, uslužnih djelatnosti, muzeja, kina, kazališta, teretana, izložbi, dječjih radionica… Smanjit ćemo mogućnosti društvenih kontakata koji su temelj širenje zaraze.

Premijer je rekao da je konsolidrirana krva slika, financijska slika Hrvatske što nas čini spremnijima za suočavanje s krizom.

– Bez obzira na to, ovo je kriza, pa donosimo niz mjera za pomoć gospodarstvu. Rat protiv koronavirusa, rat je protiv panike – poručio je predsjednik Vlade.

Izmjene Zakona o civilnoj zaštiti trebale bi biti prva točka zasjedanja u srijedu, a po dostupnim informacijama Sabor bi ih u srijedu trebao i izglasati.

Kako bi se ublažile posljedice pandemije koronavirusa na gospodarstvo Vlada predlaže konkretne mjere koje bi Sabor trebao izglasati po hitnom postupku

Pročitajte i ovo

SDP

Žao mi je gospođe Murganić. O njoj je sve rekao premijer Plenković kad ju je smijenio