Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  8C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  9C° Ogulin

 • weather-image

  8C° Ozalj

 • weather-image

  5C° Slunj

Crna kronika PU KARLOVAČKA Podijeli

“U javnosti se stvara negativna slika u smislu postupanja policije, ali ovo je sukladno zakonu”

Navedeni način rada nije pravilo već iznimka te očekujemo da neće stvoriti negativnu percepciju građana prema radu i postupanju policije

PU Karlovačka poslala je priopćenje vezano uz tekstove u kojima se spominju policijske akcije po Dugoj Resi, upotreba rotacijskih svjetala, ali i fotografija građana kojima su željeli upozoriti na parkiranja policijskih službenika. 

Priopćenje donosimo u cijelosti:

S razine Policijske uprave karlovačke 13. ožujka 2018. godine u vremenu od 10,00 do 16,00 sati, na području Postaje prometne policije Karlovac, Policijske postaje Duga Resa i Policijske postaje Slunj, sukladno European Traffic Police Network – Tispol provedena je preventivno represivna akcija na četiri najčešća prometna prekršaja koje čine vozači i to na prekršaje nepropisne brzine, korištenja mobitela za vrijeme vožnje, nepropisnog pretjecanja te ne korištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje, a koju smo i najavili na našoj web stranici.

U tom pogledu sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima i Pravilniku o načinu postupanju policijskih službenika u obavljanju nadzora i upravljanja prometom na cestama, policija prilikom uočavanja prekršaja zaustavlja vozila, vrši nadzor i kontrolu vozila i vozača te ukoliko je utvrđen prometni prekršaj postupa sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama i Prekršajnom zakonu.

Isto tako ukoliko policijski službenik uoči da je sudionik u prometu počinio jedan od prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama može sudioniku u prometu, sukladno prethodno navedenom Pravilniku, uz upaljeno plavo rotacijsko svijetlo ili bljeskalice plave boje, zvučne signale izdati odgovarajuću naredbu ili zapovijed s kojom ga isključuje iz prometa, vodeći pritom računa o sigurnosti svih sudionika u prometu.

Iako se ponekad u javnosti stvara negativna slika u smislu postupanja policije, ovakav način rada je sukladan pozitivnim zakonskim propisima i policija ga primjenjuje prema prekršiteljima u prometu. Navedeni način rada nije pravilo već iznimka te očekujemo da neće stvoriti negativnu percepciju građana prema radu i postupanju policije, obzirom da je svrha i cilj navedenog postupanja podizanje stanja sigurnosti u prometu, briga o životima i imovini građana te najranjivijoj skupini sudionika u cestovnom prometu, kao i dostizanju Europskih standarda ponašanja svih sudionika u prometu.

S poštovanjem,

Pročitajte i ovo

SUNCE MAMI VAN

Niti jedan od 67 karlovačkih kafića jučer nije “radio”, ali korona druženja su na otvorenom, uz obale rijeka, po klupama…