Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -0C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -3C° Slunj

Život KAMP TURISTI Podijeli

U kamp Slapić počeli stizati gosti, ali sezona će biti na trećini od prošlogodišnje

Prvi su gosti stigli iz Hrvatske i Njemačke i korone se ne boje

Dugoreški kamp svjetskog glasa “Slapić” otvorio je svoja vrata pa iako je turista znatno manje nego li bi trebalo biti, obitelj Mataković je optimistična. Sezona će sigurno biti lošija nego lani, ali u odnosu na prognoze iz ožujka stvari ipak nisu tako crne.

Gosti su počeli dolaziti prošlog tjedna, kaže vlasnik Ivan Mataković.

Najviše turista stiže iz Hrvatske i Njemačke

-Počeli smo lagano raditi. Naravno da to nije onako kako je inače, ali hvala Bogu, nešto ima. Trenutno je najviše gostiju iz Hrvatske i Njemačke te nešto Slovenaca.

Radi se uglavnom o “starim” gostima. -To su gosti koji se previše ne boje korone i koji su dočekali da mogu nekamo otići. Dolaze ciljano u Slapić jer ne mogu prijeći granicu bez rezervacije u objektu u kojem će biti smješteni. Nema gostiju koji su došli iz vedra neba jer svi dolaze ciljano s rezervacijom, pojašnjava Mataković.

Slovenski bračni par: Slapić je naša druga kuća

Ciljano, skoro već jedno desetljeće, u Slapić dolazi i bračni par iz Slovenije, David i Matea. S njima je i njihov labrador Bruno. Zbog koronavirusa došli su kasnije nego inače, ali užitak je, kažu isti.

– Jedva smo čekali da stignemo ovdje. Bit ćemo tri – četiri dana onda idemo na more 10 dana i vraćamo se ovdje na još pet dana. U Slapiću smo prije dvije godine proslavili 20 godina braka, nama je ovdje kao druga kuća. Ovdje pozovemo kolege i ovdje uživamo, sretni smo. Kupali smo se danas, jako je hladna voda, ali išlo je. Kad smo ovdje, treba ići u vodu, kaže David.

Sezona neće biti kao prijašnje, pad će biti od 60 do 70 %

Upravo zbog svojih vjernih gostiju, ali i sve više domaćih, u Slapiću vjeruju da sezona neće biti katastrofalna kako se predviđalo. No, neće biti ni među najboljima koje su imali.

-Rekao bih to ovako, trenutni broj turista u Slapiću, a mislim da to mogu reći za cijelu Hrvatsku, je 99 % manji nego što bi trebao biti u ovo vrijeme. Ali, s druge strane, a tu krećem od sebe, 100 % je veći nego što sam ja mislio prije mjesec dana da će biti. Sve je stvar u tome kako si čovjek posloži. Vjerujem da će kroz koji tjedan krenuti to daleko više. Naravno da neće biti sezona kao što je bila lani ili predlani, ali što prije to prihvatimo bit će lakše. Uvjeren sam u pad od 60 d0 70 %, ali neće biti tako drastičan kao što su bile najave prije mjesec i pol dana, kaže Mataković.

U Kampu Slapić nitko nije dobio otkaz, planiraju se i nova zapošljavanja

Zbog koronakrize u Slapiću nitko od djelatnika nije dobio otkaz, a ni neće.

-Ovaj tjedan razmišljamo i idemo u aktualizaciju zapošljavanja još četvero do petero ljudi za lipanj, za srpanj i kolovoz još i više ako se ništa ne promijeni. Situacija će biti drugačija, naravno, ali iz pogleda Kampa Slapić radnici koliko god mi budemo mogli, neće osjetiti krizu, pad broja gostiju ni pad poslovanja, uvjerava Mataković.

No, da bi to tako i bilo, u Slapiću su ove godine odustali od svih investicija. Stavljene su na čekanje. Posljedice krize, smatra Mataković osjetit će se na jesen pogotovo ako se obistine najave novog vala epidemije.

Pročitajte i ovo

TKO ŽELI, DOBRODOŠAO JE

U Karlovcu nedostaje svih krvnih grupa, osobito 0 pozitivne