Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  25C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  26C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  28C° Slunj

Život U DOBA KORONE Podijeli

U Karlovcu 55 pogreba, u Dugoj Resi 10 otkad je korona “uvela” nova pravila

Nema glazbe, nema cvijeća, samo rodbina

Posljednji ispraćaji, sami po sebi tužni događaji, u doba korone još su tužniji. Održavaju se bez cvijeća, muzike i samo u prisustvu članova najuže obitelji. Za ovu mjeru Nacionalni stožer još nije donio  odluku o popuštanju.

Na dugoreškim grobljima Sveti Petar i Sveti Ivan od 20. ožujka bilo je ukupno 10 ukopa.

– Na groblju Sv. Petar u Dugoj Resi bilo je 8 ukopa, a na groblju Sv. Ivan u Zvečaju 2 ukopa. Svi navedeni ukopi održani su uz predstavnika vjerske zajednice – svećenika i u krugu najuže obitelji, a u prosjeku je na sahrani bilo prisutno oko 5-6 članova najuže obitelji, kaže nam direktorica Čistoće Duga Resa Josipa Škrtić Pucarević.

Na 24 groblja kojima u Karlovcu upravlja Zelenilo od 17. ožujka do 18. travnja bilo je 55 ukopa, 13 manje nego u istom razdoblju prošle godine.

-Ukopi se od 17. ožujka 2020. godine obavljaju uz što manji broj ljudi, odnosno uz najužu obitelj pokojnika i bez dostave cvijeća. Prema dosadašnjem iskustvu na posljednjim ispraćajima se okuplja najuža rodbina i za sada nismo imali nijedan incident tijekom ukopa i smatramo da su građani shvatili ozbiljnost situacije u kojoj se nalazimo te se pridržavaju naputaka nadležnih tijela prije i za vrijeme ukopa pokojnika, kažu u Zelenilu Karlovac.

Obje tvrtke svoje su poslovanje morale prilagoditi novonastaloj situaciji. Tako u Dugoj Resi redovito prikupljaju otpad, obavljanju ukope i rad tržnice, a svim djelatnicima osigurane su maske, rukavice i dezificijensi.

Sigurnost i zdravlje radnika na prvom je mjestu i Zelenilu pa poduzimaju sve mjere opreza po preporuci Stožera civilne zaštite.

Pročitajte i ovo

SAVJETI

Evo kako podnijeti ljetne vrućine i kreirati pravu malu oazu