Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Županija NAJNOVIJE U 12 SATI Podijeli

U Karlovcu hospitalizirana još jedna osoba koja je bila u kontaktu s prvo dvoje oboljelih iz Karlovca

Čeka se nalaz te osobe na koronu

U karlovačkoj bolnici hospitalizirana je jedna osoba koja je bila u kontaktu s sa dvoje zaraženih iz Karlovca. Karlovačka županija tako i dalje ima hospitalizirano troje oboljelih i jednu osobu za koju se čekaju nalazi.

Rekla je zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar na današnjoj pressici Stožera civilne zaštite Karlovačke županije.

-Trenutno su u bolnici tri osobe zaražene od čega je hospitalizirana još jedna osoba koja je bila u bliskom kontaktu sa drugooboljelom osobom i danas će biti poslani uzorci na obradu. S ove tri osobe odnosno još sa ovom dodatnom osobom za koju još nemamo nalaze, bilo je 15 osoba u izravnom kontaktu, pojasnila je Hajsan Dolinar.

U Karlovačkoj županiji je do sad testirana 41-na osoba, a čekaju se rezultati za 12 uzetih uzoraka. U samoizolaciji su 422 osobe, a ukoliko netko primjeti da se ljudi ne pridržavaju nadzora, dužni su to prijaviti.

-MUP je nadležan za taj postupak, ali ja ću reći građanima – za nepoštivanje administrativnog nadzora samoizolacije kazna je 8.000 kuna. Ukoliko se plati u tri dana mora se platiti 5.330 kuna. Kazna nije mala, ali to nije primarno, primarna je zaštita zdravlja obitelji i sugrađana, naglasila je Hajsan Dolinar.

Pročitajte i ovo

DOBRA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA

COVID ambulante prestale s radom, ali ostaju u pripravnosti