Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  23C° Karlovac

 • weather-image

  23C° Duga Resa

 • weather-image

  21C° Ogulin

 • weather-image

  24C° Ozalj

 • weather-image

  22C° Slunj

Karlovac KARLOVAC Podijeli

U Karlovcu od proljeća e-upis u vrtić, od jeseni sve osnovne škole bit će e-škole, a za udžbenike bi se trebala pobrinuti država

Najavila pročelnica za društvene djelatnosti Grada Karlovca Draženka Sila Ljubenko

Sto milijuna kuna proračun je karlovačkog Odjela za društvene djelatnosti koji se brine o funkcioniranju gradskih vrtića, škola, kulturnih institucija, udruga, socijalnoj skrbi, mladima…

– Po tome znamo da nam je zahtjevan, ali i izazovan posao, rekla je pročelnica Draženka Sila Ljubenko.

Osim brige o građevinama, a ove godine bit će dovršenja gradnja vrtića Grabrik te će uslijediti i izgradnja novog vrtića Mahično, Grad uvodi i novinu, e-upis u vrtić.

– Od nove pedagoške godine roditeljima će se olakšati. Moći će kroz aplikaciju koju priprema Grad upisati svoju djecu za sljedeću pedagošku godinu, rekla je Sila Ljubenko. Aplikacija bi trebala biti u funkciji do ovoga svibnja kada počinju upisi.

Uz energetsku obnovu 10 osnovnih škola kojima je osnivač, Grad Karlovac radi i na jednosmjenskom radu. Za sad je uveden u pet škola i Centar za obrazovanje djece i mladeži, a iduće godine, kada se oslobodi prostor u kojem je MIOŠ, u jednu smjenu će i OŠ Braća Seljan.

Od jeseni sve će škole postati e-škole. U pilot projektu za sad je samo OŠ Rečica, a od jeseni neće biti iznimaka.

– Znači da će svi učenici dobiti laptop, svi nastavnici će imati svoja računala i ono što se pod tim projektom podrazumijeva, digitalno zrela škola će se uključiti i u smislu opreme i svega potrebnoga.

A što se besplatnih udžbenika tiče, Grad će i ove godine osigurati novac za pribor dok bi, kaže Sila Ljubenko, ostalo preuzela država.

– Od sljedeće školske godine Ministarstvo će u skladu sa Zakonom o udžbenicima financirati osnovne udžbenike za učenike 1. i 5. razreda sve predmete, 7. razred biologija, kemija i fizika, a za ostale razrede će dokupiti udžbenike u suradnji sa školama, pojasnila je Sila Ljubenko.

Pročitajte i ovo

ROCK'N'ROLL

Nakon jučerašnjeg spektakla, večeras je na redu Bon Jovi