Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  0C° Karlovac

 • weather-image

  -0C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Karlovac BEZBRIŽNO DO JESENI Podijeli

U Karlovcu osnovnoškolci za udžbenike i radne bilježnice neće morati dati ni lipu

Na jesen će ih dočekati na školskim klupama, sve će platiti država i Grad Karlovac iz svojih proračuna

Roditelji osnovnoškolaca u Karlovcu jesen i početak nove školske godine mogu puno bezbrižnije dočekati jer za udžbenike i radne bilježnice neće morati izdvojiti ni lipu.

Besplatne udžbenike svim osnovnoškolcima u Hrvatskoj osigurat će država, a Grad Karlovac će iz gradskog proračuna pak platiti i radne bilježnice, likovne mape i pribor za tehničku kulturu.

– Za tu namjenu u Proračunu je osigurano 1.000.000 kuna, a isti će školama biti dostavljeni do kraja kolovoza, tj. uoči nove školske godine, kažu u gradskoj upravi.

Podsjećaju da je unatrag tri godine iz gradskog proračuna izdvojeno 4,5 milijuna kuna poreznih obveznika za udžbenike i pribor djeci čiji su roditelji korisnici socijalne pomoći te za učenike s teškoćama, a svima ostalima radni materijal – radne bilježnice, mape i pribor za tehnički.

Hoće li isto sve besplatno biti i za osnovnoškolce koji ne žive u Karlovcu ovisit će isključivo o gradovima i općinama na čijem su području i njihovoj spremnosti i mogućnosti proračuna da im to plati. No, jedno je sigurno udžbenici će im biti besplatni jer taj dio podmiruje država.

Pročitajte i ovo

ŽIDOVI U KARLOVCU

Obilježen Dan sjećanja na žrtve Holokausta: Jedan je to od najvećih zločina u povijesti čovječanstva