Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Županija KRITIKE I NEZADOVOLJSTVO Podijeli

U Netretiću i dalje ogorčeni računima za smeće, ali i “zbrinjavanjem” otpada: U Dubravcima ljutnja zbog kontejnera za staklo

Kontejner za staklo pun već mjesecima i nitko ga ne prazni

Ogorčenje novim računima za smeće uvećanima i za 50 kuna kod mještana općine Netretić se ne stišava, a mnogi od njih upiru prstom i u “zbrinjavanje” otpada.

Stotinjak kućanstava dobilo je račune za smeće umjesto dosadašnjih 61 kunu uvećane za pedesetak kuna. Riječ je o onima koji su imali spremnike zapremnine 240 litara i kod bivšeg koncesionara plaćali upravo taj iznos. Od kolovoza ove godine smeće odvozi dugoreška Čistoća u čiju je vlasničku strukturu ušla općina Netretić sa 180 tisuća kuna, a mještani dobili povećane račune. Iako je načelnik Marijan Peretić najprije rekao da neće biti povećanja cijena, a onda tih stotinjak kućanstava uputio na općinu i Čistoću gdje će im računi biti prefakturirani, mještani i dalje negoduju. Naime, tvrde da se prefakturiranje na 55 kuna odnosi  na korištenje novih kante zapremnine od 120 litara što je mnogima od njih nedostatatno, baš kao što ne žele potpisivati nove ugovore. Žele li zadržati postojeće kante od 240 litara, plaćat će iznos od 110 kuna od kojeg je mnogima bilo loše.

A mještanima ove općine loše je i od načina zbrinjavanja otpada. Upozoravaju na to oni iz mjesta Dubravci. Fotografije koje prilažu pokazuju, kažu, kako se “zbrinjava”razvrstani komunalni otpad na području općine Netretić, konkretno u mjesnom odboru Dubravci.
Kontejner sa staklom je pun već nekoliko mjeseci i ljudi nemaju gdje staviti staklo pa ga ostavljaju okolo kontejnera, kažu i pitaju se gdje je tu zbrinjavanje i ekologija.

Pročitajte i ovo

DAN OPĆINE

Tounj proslavio svoj dan, na svečanoj sjednici i županica