Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  20C° Slunj

Županija ŠOK U NETRETIĆU Podijeli

U Netretiću ipak dobili veće račune za smeće i to za 50 kuna. Načelnik umiruje: Nek’ se jave, prefakturirat će se

Riječ je o onima s kantama od 240 litara, a u općini kažu da će im računi biti prefakturirani na 55 kuna

Stotinjak kućanstava s područja općine Netretić dobilo je račune za odvoz smeća iz kolovoza pa – palo u nesvijest. Cijena im je s dosadašnje 61 kune skočila na 110! No, da bi dobili bivšu cijenu natrag, morat će poduzeti par koraka do općine ili dugoreške Čistoće. 

Nemalo su mještani ove općine bili iznenađeni nakon što su im zadnjih dana počeli pristizati svježi računi iz dugoreške Čistoće koja je u kolovozu preuzela odvoz otpada s njihovog područja. Oni s kantama od 240 litara umjesto dosadašnje prihvatljive cijene dobili su apsolutno neprihvatljivu koja ih je rasrdila, a najave načelnika da će cijene odvoza ostati iste dolile su ulje na vatru nezadovoljstva.

– Istina je, imamo stotinjak korisnika koji imaju posude od 240 litara i koji su dobili takve račune. Bilježimo ih već nekoliko dana i mogu samo reći da je zbog toga došlo do novog obračuna i uredbe po kojoj se naplaćuje prema volumenu spremnika. Neka se jave u općinu Netretić ili dugorešku Čistoću i računi će biti prefakturirani na 55 kuna, kaže Peretić.

Podsjeća da će se otpad sad morati razvrstavati na kućnom pragu i to papir, plastika, staklo, te da će biti jedan odvoz otpada više, u općini smatraju da spremnici od 240 litara nisu nikom potrebne, već se svi mogu uklopiti u onaj od 120 litara.

Pročitajte i ovo

ZA NAJMLAĐE

Objavljena konačna lista za upise u dječje vrtiće Karlovca