Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Život ŠKOLA ZA SVE Podijeli

U novoj školskoj godini 57 pomoćnika u nastavi za 87 učenika s karlovačkog područja

Ove godine bit će 8 pomoćnika u nastavi više nego u netom završenoj školskoj godini

Škola za sve uz pomoćnike u nastavi, projekt je vrijedan 2,5 milijuna kuna i u novoj školskoj godini osigurat će 57 pomoćnika u nastavi za 87 učenika s teškoćama u razvoju na karlovačkom području.

To je skok u broju pomoćnika koji je ove godine bio 49 za 75 učenika, a projekt će biti financiran iz EU socijalnog fonda u iznosu od 2 milijuna kuna. Ostatak će namiriti Grad Karlovac.
On je i nositelj projekta u partnerstvu sa školskim ustanovama kojima je osnivač (OŠ Banija, OŠ „Braća Seljan Karlovac“, OŠ Dragojle Jarnević, OŠ Dubovac, OŠ Mahično, OŠ Rečica, OŠ Skakavac, OŠ Švarča, OŠ Turanj i Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac).

Planirano trajanje projekta je 12 mjeseci, a provedba će započet nakon donošenja Odluke o financiranju po kojoj će biti dodijeljena sredstva te sklapanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstva koje se očekuje tijekom kolovoza.

Ovim projektom će se učenicima s teškoćama u razvoju, kroz odgovarajuću podršku pomoćnika u nastavi, osigurati uvjeti za bolje funkcioniranje i usvajanje obrazovnih sadržaja, uspješniju socijalizaciju i stvaranje vršnjačkih odnosa sukladno njihovim individualnim mogućnostima i potrebama.

Pročitajte i ovo

NOGOMET

Matija Furač podnio ostavku na mjesto predsjednika Karlovca 1919