Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  3C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  3C° Slunj

Karlovac DOSTOJANSTVENO STANOVANJE Podijeli

U novom tajnom skloništu za žrtve obiteljskog nasilja Grad i Korak uređuju 7 apartmana

U novoj sigurnoj kući bit će poboljšani uvjeti za smještaj djece i žena žrtava nasilja

Sedam apartmana, zajednička blagovaonica, prostor za pružanje psihološke podrške, dječje igralište i sve ostalo potrebno bit će u novom sloništu za žene i djecu žrtve nasilja u Karlovcu.

Nekretninu vrijednu više od pola milijuna kuna na tajnoj lokaciji kupio je Grad Karlovac, a Ženska grupa Karlovac – Korak za uređenje je osigurala 12,5 milijuna kuna putem natječaja Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

-Zajedničkom suradnjom u projektu naziva „Siguran KORAK ka dostojanstvenom stanovanju“ bit će uređeno sedam apartmana, potrebne zajedničke prostorije poput blagovaone i prostora za pružanje psihološke pomoći, dječje igralište i niz drugih detalja nužnih za funkcioniranje ovakvog objekta. Rekonstruirana zgrada za organizirano stanovanje bit će opremljena i dizalom koje će omogućiti osobama s invaliditetom nesmetano korištenje svih sadržaja. Također, provedbom projektnih aktivnosti bit će organizirana edukacija o ravnopravnosti spolova, kažu u gradskoj upravi.

Na ovakav korak Grad Karlovac odlučio se kako bi poboljšao uvjete smještaja djece i žena žrtava nasilja svjestan težine i kompleksnosti njihove situacije.

Pročitajte i ovo

GOTOVO S GRATIS

Od ponedjeljka naplata punjenja električnih auta na autocestama