Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  25C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  26C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  28C° Slunj

Crna kronika DANAK MIGRACIJAMA Podijeli

U ovoj godini na karlovačkim grobljima ukopano 9 migranata, samo u lipnju 7 i to najviše u Skakavcu

Posljednji ukop migranata bio je 30. lipnja, a redom je riječ o utopljenicima iz naših rijeka

Na karlovačkim grobljima ove je godine pokopano devet migranata, od čega samo u lipnju njih sedmorica. U svim slučajevima riječ je o utopljenicima koji su stradali u nekoj od četiri karlovačke rijeke, najviše na Mrežnici.

Podaci su to koje otkrivaju u “Zelenilu”, tvrtki koja upravlja karlovačkim grobljima. Svih devet migranata pokopani su kao “nepoznat netko” i to na dostojanstven način, pojašnjavaju u tvrtki, a posljednji ukop bio je 30.lipnja na groblju u Skakavcu. Upravo je groblje u Skakavcu ono na kojem je dosad ukopano najviše migranata, neki pod imenom i prezimenom, a najveći dio kao NN. Redom je riječ o ukopima muslimana, a nadgrobnim oznakama to se jasno i definira.

Zelenilo se u slučajevima stradalih migranata angažira temeljem zahtjeva karlovačke policije, a  kad se pronađe mrtvo tijelo oni ga i odvoze na obdukciju u Zagreb. Odatle ga i preuzimaju nakon završene obdukcije, a potom dolazi dozvola za ukop. Inače, na obdukciji se uzimaju otisci kao i DNK stradalih.

Ukoliko se kasnije utvrdi identitet ukopanih, radi se ekshumacija, a ove godine napravljena je jedna. Riječ je o Alžircu koji je identificiran, a onda je i njegovo tijelo otpremljeno u domovinu.

Uz groblje Skakavac, ukopi migranata prošle godine bili su i na Jamadolu te Popović Brdu, a o tome smo prije sedam mjeseci pisali ovdje.

foto: groblje Jamadol

Pročitajte i ovo

UNATOČ VRUĆINI

Dvojica vozača zatečena u alkoholiziranom stanju, 64-godišnja žena u krađi u trgovačkom centru