Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  28C° Karlovac

 • weather-image

  28C° Duga Resa

 • weather-image

  26C° Ogulin

 • weather-image

  28C° Ozalj

 • weather-image

  27C° Slunj

Život ZDRAV KO ZMAJ Podijeli

U Ozlju hrane djecu sve zdravije, štedljivi su, a planiraju i da im klinci jedu ozaljsko

U opskrbu hranom žele uključiti tamošnje poljoprivrednike

Klinci u ozaljskom vrtiću “Zvončić” jedu sve kvalitetnije i sadržajnije, a projekt zdrave prehrane donio je i ekonomske uštede. 

Najkraća je to poruka koju šalju iz Ozlja gdje su počeli s projektom poboljšanja prehrane u vrtiću i to zajedničkom energijom vrtića, Društva naša djeca, Grada Ozlja, ali i roditelja.
-Značajno je smanjena količina procesuirane hrane u obrocima te pekarskih proizvoda, a povećana je količina jela koja se pripremaju u vrtićkoj kuhinji.Ovime je također postignuta i ekonomska ušteda te je smanjena količina hrane koja se baca s obzirom da se priprema jela planira na dnevnoj bazi, na osnovu broja djece koji je prisutan u vrtiću. Cilj ove suradnje i inicijative je također, da se stvore svi preduvjeti kako bi se u priču oko kvalitetnije prehrane djece uključili i lokalni poduzetnici i poljoprivrednici. Želja lokalne vlasti, vodstva vrtića i roditelja je da se snabdijevanje vrtića prehrambenim proizvodima, u što većoj mjeri osigura iz lokalnih izvora, u suradnji sa lokalnim OPG-ovima i poljoprivrednicima, poručuju.

Dodaju i da je Grad Ozalj pokrenuo proces implementacije Healthy Meal Standarda, prvog certificiranog sustava kvalitete koji omogućuje uvođenje zdrave prehrane, ali i prehrane za osobe s posebnim prehrambenim potrebama (alergije i sl.) u javne objekte, uključujući škole i vrtiće. Grad Ozalj jedan je od prvih gradova koji su prepoznali važnost i brigu o zdravlju svojih najmlađih građana te osigurali kvalitetnu i pravilnu prehranu djece u obrazovnim institucijama, poručuju.

Pročitajte i ovo

KAO NEKAD

Bravo za Slunj: Koranski susreti vratili osmijeh na lice