Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  17C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Županija OZALJ Podijeli

U Ozlju počela dogradnja vrtića. Od jeseni 2020. više nema liste čekanja

Dograđeni dio namijenjen je jasličkoj populaciji djece koje je trenutno najviše na listi čekanja za ozaljski vrtić

Na jesen 2020. djeca u Ozlju više neće morati biti na listi čekanja za vrtić jer danas je započela dugoočekivana dogradnja Dječjeg vrtića Zvončić.

– Dogradnjom vrtića u kojem će uz višenamjensku dvoranu, sobu za odgojitelje,  dječje garderobe i sanitarne čvorove biti i četiri sobe dječjih dnevnih boravaka u kojima će boraviti pedesetak djece jasličke dobi, dakle djece od 1 do 3 godine starosti. Prostor postojećeg vrtića ostat će na korištenje djeci vrtićke dobi, znači djeci od navršene 3 godine do polaska u osnovnu školu, rekla je ravnateljica Vesna Novosel.

Kamen temeljac postavila je gradonačelnica Ozlja Gordana Lipšinić i u njega ubacila “vremensku kaspulu” s porukom potomcima i podacima o tome kada i tko je gradio novi dio vrtića.

Trenutno je u vrtiću 170 upisanih mališana što je daleko više od optimalnog broja. S 200 mjesta biti će zadovoljen svi pedagoški standardi

– Činit ćemo i dalje sve da potaknemo mlade da proširuju obitelji. Ono što  je bio nulti korak je proširenje vrtića koje je danas započelo jer godinama već imamo listu čekanja što nikako nije dobro. Osim liste čekanja imamo i neuvjetne prostore u kojima su djeca bila samo zato da ih što više zbrinemo, ali ovo će sada podići uslugu na jedan viši nivo, dodala je Lipšinić.

Projekt dogradnje vrtića vrijedan je više od 9,2 milijuna kuna. Novac 6,7 milijuna kuna osiguran je od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, a 2,5 milijuna je iz proračuna Grada Ozlja. Radovi će trajati 10 mjeseci. Kada završi opremanje i dograđeni dio konačno bude otvoren u njemu će biti zaposleno osam odgojitelja, dvije spremačice, a pedagog će s pola radnog vremena prijeći na puno radno vrijeme.

Pročitajte i ovo

POTPORA

Dugoreškim poduzetnicima šansa za bespovratna sredstva, a Grad pomaže sastankom