Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  20C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Lovren je nedavno stigao u Zenit, a u tri utakmice igrao je svih 270 minuta. Svoju važnost potvrdio je i u ovom susretu, a prema SofaScoreu bio je najbolji igrač svoje momčadi s ocjenom 8,2 Lovren briljira: Zabio glavom i bio najbolji igrač Zenita koji je slavio protiv Rostova s 10 igrača Pjevač se dugo suzdržavao od iznošenja svojeg mišljenja o situaciji oko pandemije korona virusa. No i njemu je 'prekipjelo'. Poput većine glazbenika oglasio se s porukom upućenom Stožeru Cenov 'opleo' po Stožeru: 'Da se mladi odreknu veselja i idu u ponoć doma? Ne boje se života' Britanska policija objavila je upozorenje javnosti da se kloni tableta ecstasyja u obliku američkog predsjednika Donalda Trumpa koje su iznimno opasne. Uhvaćen je muškarac pod sumnjom da je opskrbljivao narančastim tabletama, rekla je policija. "Kriminalci stalno iznalaze nove načine da prodaju svoju drogu i da je učine primamljivijom. Vidjeli smo i prije tablete MDMA (ecstasy) proizvedene u obliku raznih predmeta popularne kulture, a nedavni primjer su one u obliku Donalda Trumpa", rekao je detektiv Ryan Barnes iz policije u Bedfordshireu. "Naiđete li na ovu ili neku drugu vrstu droge, molimo ne uzimajte je zbog vlastite sigurnosti, jer nikad ne možete biti sigurni što te tablete sadrže", dodao je. To nije prvi put da su otkrivene droge s likom američkog predsjednika. Britanska policija prošlo je ljeto upozorila na jake tablete koje podsjećaju na Trumpa. Slično je zabilježeno prije dvije godine u Hong Kongu, u Njemačkoj prošle godine i u SAD-u ove. Britanska policija upozorava na opasan ecstasy u obliku Trumpa Teško je odoljeti navali gladi u kasne noćne sate, a u tim je trenucima naš najčešći odabir nezdrava hrana. Umjesto da se odupirete gladi, radije odaberite zdrave alternative za noćni obrok Jedite bez brige za liniju: Noćni zalogaji ne moraju biti nezdravi

Županija OZALJ Podijeli

U Ozlju počela dogradnja vrtića. Od jeseni 2020. više nema liste čekanja

Dograđeni dio namijenjen je jasličkoj populaciji djece koje je trenutno najviše na listi čekanja za ozaljski vrtić

Na jesen 2020. djeca u Ozlju više neće morati biti na listi čekanja za vrtić jer danas je započela dugoočekivana dogradnja Dječjeg vrtića Zvončić.

– Dogradnjom vrtića u kojem će uz višenamjensku dvoranu, sobu za odgojitelje,  dječje garderobe i sanitarne čvorove biti i četiri sobe dječjih dnevnih boravaka u kojima će boraviti pedesetak djece jasličke dobi, dakle djece od 1 do 3 godine starosti. Prostor postojećeg vrtića ostat će na korištenje djeci vrtićke dobi, znači djeci od navršene 3 godine do polaska u osnovnu školu, rekla je ravnateljica Vesna Novosel.

Kamen temeljac postavila je gradonačelnica Ozlja Gordana Lipšinić i u njega ubacila “vremensku kaspulu” s porukom potomcima i podacima o tome kada i tko je gradio novi dio vrtića.

Trenutno je u vrtiću 170 upisanih mališana što je daleko više od optimalnog broja. S 200 mjesta biti će zadovoljen svi pedagoški standardi

– Činit ćemo i dalje sve da potaknemo mlade da proširuju obitelji. Ono što  je bio nulti korak je proširenje vrtića koje je danas započelo jer godinama već imamo listu čekanja što nikako nije dobro. Osim liste čekanja imamo i neuvjetne prostore u kojima su djeca bila samo zato da ih što više zbrinemo, ali ovo će sada podići uslugu na jedan viši nivo, dodala je Lipšinić.

Projekt dogradnje vrtića vrijedan je više od 9,2 milijuna kuna. Novac 6,7 milijuna kuna osiguran je od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, a 2,5 milijuna je iz proračuna Grada Ozlja. Radovi će trajati 10 mjeseci. Kada završi opremanje i dograđeni dio konačno bude otvoren u njemu će biti zaposleno osam odgojitelja, dvije spremačice, a pedagog će s pola radnog vremena prijeći na puno radno vrijeme.

Pročitajte i ovo

BROJKE RASTU

Još 7 pozitivnih u Karlovačkoj županiji