Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  15C° Karlovac

 • weather-image

  14C° Duga Resa

 • weather-image

  13C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  14C° Slunj

Život NETRETIĆ Podijeli

U Prilišću danas “Susret na Kupi”, kupanje u rijeci uz izložbu slika

Kupanje u Kupi u Prilišću danas će biti posebno zabavno

Ljepota rijeke Kupe u Prilišću će danas dobiti još jednu dimenziju, onu kulturnu. U Brigu pri Potoku bit će održana manifestacija “Susret na Kupi”.

Radi se o mnogima skrovitoj lokaciji, malom biseru u ovom pograničnom mjestu u općini Netretić.

Glavni program uz Kupu počinje u 17 sati otvorenjem izložbe slika nastalih prije par mjeseci na međudržavnoj likovnoj koloniji u Prilišću. Bit će potom predstavljena i knjiga “Tajne Kupe s težištem na kanal Kupa – Dobra” o neuspjelom projektu iz 18. stoljeća.

– “Posjetit” će nas veliki graditelj i vojskovođa podmaršal Filip Vukasović u originalnoj odori i dati će odgovore na pitanja o svom učešću u gradnji kanala, odnosno odustajanju od tog projekta i počecima gradnje jedne od najljepših i najvažnijih hrvatskih cesta, Lujzijane, najavljuju organizatori – Mjesni odbor Prilišće, tamošnji DVD i uvijek aktivna i kreativna Udruga Zora.

Na susretu će se posjetitelji upoznati i s važnim i zanimljivimi obljetnicama, a program će uveličati i Preloški muzikanti iz susjedne Preloke u Sloveniji. Pozvani su svi koji žele pronaći osvježenje u Kupi, a uz ovaj program, osvježenje i na obali.

Foto: Arhivske fotografije Udruge Zora “Susreta na Kupi” iz 2014.

Pročitajte i ovo

SAJAM UDRUGA

58 udruga sutra na karlovačkoj promenadi predstavlja svoj rad