Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Županija BEBE I BRAKOVI Podijeli

U prvih 8 mjeseci u Karlovačkoj županiji rođeno 599 djece i sklopljena 302 braka. U Karlovcu točno pola vjerskih, pola građanskih brakova

Ljeti su vjenčanja bila i na atraktivnim lokacijama

U prvih osam mjeseci ove godine u Karlovačkoj županiji rođeno je 599 djece.

Radi se o zajedničkoj brojci rodilišta ogulinske i karlovačke bolnice, prema podacima koje je dostavio Odjel za opću upravu Karlovačke županije.

Od početka godine pa do prvog rujna pred matičnim uredima koji djeluju u sastavu Upravnog odjela za opću upravu, u cijeloj Karlovačkoj županiji sklopljeno je ukupno 140 brakova u građanskom obliku pred matičarem, a 162 braka sklopljena su u vjerskom obliku.
Također, tijekom ljetnih mjeseci korištene su i atraktivne lokacije za sklapanje brakova izvan službene prostorije i to Glazbeni paviljon Karlovac, Stari grad Dubovac, Srce prirode Ribnik, Lovački rog Karlovac, Seljačko domaćinstvo Čulig u Ozlju.

Zanimljivo je da je pred Matičnim uredom Karlovac, dakle za područje grada Karlovca, za navedeno razdoblje, sklopljen jednak broj građanskih i vjerskih brakova, odnosno 77 građanskih i 77 vjerskih brakova, a sklopljeno je u Karlovcu i jedno životno partnerstvo.

foto:arhiva RM

Pročitajte i ovo

SRETAN KRAJ

Gorila je vraćena: Pronašla je Karlovčanka u šetnji s psom