Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Županija UROTA U RIBNIKU Podijeli

U Ribniku je vlast instalirana i brifirana, nezavisna lista Blaževića i HDZ su u tajnoj koaliciji

Koalicija nezavisne liste i HDZ-a se krije i tajna je, ali birači to trebaju znati, kaže Car

U Ribniku se dogodila klasična urota rušenja mene nakon 20 godina, našli su se HDZ i nezavisna lista Dine Blaževića, stvorili tajnu koaliciju o kojoj ne žele govoriti. HDZ je došao na vlast u Ribniku, izbori su bili prljavi, a zaključio sam da je nova vlast instalirana i brifirana. 

Poručio je to danas bivši načelnik Ribnika Željko Car ( HSS) koji je na zadnjim lokalnim izborima nakon dva desetljeća izgubio načelničku funkciju i to za 14 glasova.

-Znanje nezavisne liste je meni misterij, ne znam koje su njihove kompetencije, primjerice izdali su letak na kojem su prepisali 80 posto našeg programa i to dan-dva nakon objave našeg. Koalicija nezavisne liste i HDZ-a se krije i tajna je, ali birači to trebaju znati jer je politika po prvi put ušla u općinsko vijeće i nikad dosad toga nije bilo, kazao je Car. Rekao je da su on kao dugogodišnji načelnik i nekadašnji predsjednik vijeća Dolinar degradirani i izolirani, sada ih nema ni u jednom odboru, da se u Ribniku dogodila prijevara birača, te da HSS nije sudjelovao u prljavim igrama.

“Koalicija se dobro vidjela i kad su se čekali rezultati, a oni su se zajedno grlili i ljubili”

-Laže se da je cvjećarnica puno plaćana, bilo je to godišnje za cvijeće na tri lokacije, između 9 i 10 tisuća kuna, a riječ je Cvjećarnici Nena koja posluje i to dobro ne samo na našem području već i puno šire, sve do Plitvica, rekao je dalje Car. Dodao je da su mu u kampanji šarali čavlima po automobilu, da ga je sadašnji predsjednik Vijeća pitao zašto su se prije toliko bavili kulturom, aludirajući na Križanićeve dane prije tri godine koji su se održavali u toj općini, potom je dodao da su baš lani napravili i najveća ulaganja u vatrogastvo nabavljajući relativno novo vozilo iz Austrije, a sanirali su i krov na zgradi DVD-a.

Nije mi plaća bila 12.400 već naknada 5800 zadnju godinu

-Nakon svega toga napravljenoga došlo je do nesuglasja i ja sam došao da zaključka da su načelnik i vlast instalirani i brifirani, rekao je Car.

Objasnio je da on nije imao plaću već naknadu i to prosječnu 5577 kuna, a zadnju godinu mandata 5800 kuna, nikako nije bila 12.400 kuna te da naknada ne ulazi u masu plaća. – Dino ( Blažević, op.a) je prvi profesionalac otkad postoji općina Ribnik. Rekao je da je na račun ostavio 1,2 milijuna kuna, gotove projekte groblja Lipnik, odobren za DVD Ribnik, a da je načelnik prije svega bi se bavio demografijom i uređenjem centra Ribnika.

– Ribnik je primjer da komunalna infrastruktura nije dovoljna za zadržati ljude, mi sad ispaštamo greške kad smo bili pod Ozljem, stoga treba voditi useljeničku politiku, a urediti i centar Ribnika. Tamo 11 godina vodimo sud, napomenuo je Car.

Smatra da su ljudi inače izgubili savjest, dušu i vjerodostojnost, da “Ana i Gabi u proljeće nisu ni bile na listi HDZ-a, a da je njegovo geslo za buduću suradnju jedino “Poštujte se i pomažite”, no upravo ta suradnja moguća je uz poštovanje, iskrenost i dobre projekte.

 

 

Pročitajte i ovo

RANOJUTARNJA ODLUKA

13 vijećnika ZA Most Specijalne jedinice policije Grom: Ovo je most demokracije jer je s Domovinskim ratom ona stigla u Karlovac