Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  0C° Karlovac

 • weather-image

  0C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  -0C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Karlovac VRUĆE NA 1. SJEDNICI Podijeli

U vijećnici kao u paklu, vijećnici puni pitanja, a gradonačelnik se “ne gasi”

Mandić je na pitanja vijećnika davao odgovore duge između 2,5 do 10 minuta pa je aktualac umjesto jednog potrajao dva sata

Prvu redovnu sjednicu karlovačkog Gradskog vijeća obilježilo je nekoliko stvari. Prva je ikada održana u popodnevnom terminu, a tako će prema najavama biti i ubuduće. Druga stvar je nesnosna vrućina, treća je da je na aktualcu od 21 vijećnika pitanja postavilo njih čak 17 i četvrta je gradonačelnik. Zbog njegovih opširnih odgovora prvi aktualac u ovom sazivu potrajao je puna dva sata.

Popodnevne sjednice postaju praksa

-Zajednički je dogovor, nakon konzultacija, da ne bi kolege vijećnici od svog redovnog posla uzimali sate odnosno da ne bi izostajali s posla, naš je zajednički dogovor da se sjednice održavaju u popodnevnom terminu. Poštivao sam odluku većine, to će sada biti praksa, rekao je novinarima uoči sjednice predsjednik Vijeća Marin Svetić.

Na pitanje boji li se da bi u jutarnjem terminu HDZ ostao bez većine, Svetić ponavlja:

-Ma ne, zajednički je stav pa kako god bilo.

Sjednica je započela s polaganjem prisege SDP-ove vijećnice Dragice Malović. Ona zbog bolesti nije bila na konstituirajućoj sjednici pa je sada svečano obećala da će dužnost vijećnika obavljati savjesno i odgovorno i zauzimati se za svekoliki napredak grada Karlovca.

Dok se predsjedniku Vijeća znoj vidljivo slijevao niz lice, a vijećnici se pokušali rashladiti materijalima i vodom, jer Velika vijećnica još uvijek nije klimatizirana, idućih više od 15 minuta gradski pročelnik i načelnik gradskog stožera Stjepan Mrežar temeljito je pojašnjavao epidemiološku situaciju u Karlovcu.

Situacija je znatno bolja nego u svibnju.

-Očito je da cijepljenje na terenu, na punktovima bez najave, donosi rezultate, da se broj smanjuje, toplije vrijeme i boravak ljudi na otvorenom doprinose smanjenu broja oboljelih, rekao je Mrežar i pozvao sve koji nisu da se što prije cijepe.

-Cijepljenje je važno zato da možemo sudjelovati na manifestacijama, dodao je.

Prvo pitanje na prvoj sjednici postavila Marina Jarnjević (HDZ)

Led na aktualcu je probila HDZ-ova Marina Jarnjević s pitanjem o aglomeraciji. Zanimalo ju je jesu li radovi počeli ili nisu.

Direktorica ViK-a Katarina Malenica joj je pojasnila da jesu, ali i nisu. Izvođače su uveli u radove početkom svibnja, uoči izbora, na tri lokacije, ali još se ništa konkretno ne radi jer se izrađuju izvedbeni projekti.

– Rokovi teku od dana uvođenja. Radovi će započeti sredinom odnosno krajem kolovoza i trajat će 30 do 34 mjeseca, kaže Malenica. Za ostale lokacije još se čekaju žalbeni rokovi za odabir izvođača.

Mandić je imao puno za reći

A onda je uslijedio niz pitanja vijećnika upućenih gradonačelniku Mandiću. I nisu problem bila pitanja već Mandićevi odgovori koji su ovisno o temi varirali između 2,5 i 10 minuta.

Molbe predsjednika Vijeća da bude kraći nisu dale rezultate. Štoviše, Mandić se u jednom trenutku, na točki oko kredita za Edison, toliko “zaigrao” da je bivšoj dogradonačelnici Andreji Navijalić koja je sada gradska vijećnica dao dozvolu da odgovori vijećniku SDP-a iako je davanje riječi vijećnicima posao predsjednika Vijeća.

Kako bilo, za prvi puta nije bilo loše. Svih 10 oporbenih vijećnika, od kojih su dvoje “starih” postavilo je pitanja, uglavnom ona o kojima su govorili i u kampanji, ali i aktualna poput zida na Korani, radova na D6, standardu u vrtićima, nedostupnoj atletskoj stazi, sportskoj zajednici, otpadu i slično.

Pročitajte i ovo

SURADNJA

Turbina promjena počela s novim programom “Mladi za mlade 2”