Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  3C° Duga Resa

 • weather-image

  2C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  2C° Slunj

Županija ZA ZDRAVLJE Podijeli

U zdravstveni sustav Karlovačke županije u 2018. “ušlo” 60 milijuna kuna

Najveća investicija u 2018. bilo je uređenje Dnevnih bolnica u Općoj bolnici Karlovac

Projekt KaŽu zdravlje, dnevne bolnice u Općoj bolnici Karlovac, dijagnostička oprema, nabava vozila i energetska obnova zdravstvenih ustanova samo su neki od projekata koji su realizirani u 2018. u zdravstvenom sustavu Karlovačke županije. 

Radi se o ukupnim ulaganjima od skoro 60 milijuna kuna što je, po visini i značaju ulaganja, jedna od najboljih godina za županijsko zdravstvo.

Županija je u unapređenje zdravstvene skrbi uložila 14,4 milijuna kuna decentraliziranih sredstava. Nabavljeni su brojni vrijedni uređaji i oprema poput digitalne snimaone u OB Karlovac, višenamjenskog UVZ aparata za Odjel Interne OB Karlovac, CT uređaja i sterilizatora pri OB Ogulin, RGT uređaja za Specijalnu bolnicu za produženo liječenje Duga Resa…

Kroz projekt KaŽu zdravlje u ustanove je investirano više od 8 milijuna kuna i to za građevinske radove i nabavku dijagnostičke i ostale zdravstvene opreme.

Najveća investicija lani je bilo uređenje Dnevnih bolnica pri Općoj bolnici Karlovac u vrijednosti blizu 35 milijuna kuna. A većina novca stigla je bespovratno iz EU fondova.

-Ovako značajna ulaganja nastavak su politike permanentnog ulaganja u zdravstveni sustav Karlovačke županije u cilju poboljšanja pristupačnosti te posebno kvalitete zdravstvenih usluga za sve korisnike. Unapređenjem zdravstvenih usluga nastavljamo i u narednom vremenu, a brojni zdravstveni projekti sastavni su dio programa Karlovačke županije “407 za 047 županiju, kažu u Karlovačkoj županiji.

Foto: Ilustracija

Pročitajte i ovo

ZA SV. NIKOLU TESLI

Radovi punom parom: Svi se nadaju otvorenju Teslinog centra na Rakovcu sljedeće godine