Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -3C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Život COSY KRIMIĆ Podijeli

“Ubojstvo na Mrežnici” sutra u Dugoj Resi: Prvijenac 74-godišnje zagrebačke profesorice pred čitateljima

Po prinicipu “manje je više”, autorica romana pripovijeda ovaj “ugodan” krimić

Tko je ubojica uglednog ugostitelja čije je tijelo plutalo u bazenu uz rijeku Mrežnicu, tko ima koristi od njegove smrti, kakve veze s ubojstvom ima jedan ministar, što radi dugoreška policija i kako izgleda slika zagrebačkog društva, sve to u svom romanu, prvijencu, odlučila je spojiti i čitateljima predstaviti 74-godišnja Anđelka Kliment.

Profesorica engleskog jezika u mirovini svoju je dugogodišnju ljubav prema knjigama i krimićima pretočila je tako u svoj prvi roman, a uopće ne pretendira biti hrvatska Agatha Christie.

Promociju romana imat će i u Dugoj Resi, sutra u 18 sati u Gradskoj knjižnici.

Kako kaže, pisanje ju zabavlja, cijeli radni vijek uči, čita i podučava druge, pa je “cosy” krimić stigao kao nešto sasvim prirodno.

Glavni likovi njenog romana su forenzičarka Irma te zagrebački policijskih inspektor Borna, a njih dvoje zajedno rasvjetljuju tajnu ubojstva, vodeći niz razgovora i stvarajući psihološke profile mogućih osumnjičenih, od članova obitelji pa sve do trenutka kad shvate tko je ubojica.  Iako se ubojstvo dogodilo na dugoreškom području, dobar dio radnje odvija se u Zagrebu, a autorica daje sliku današnjeg Zagreba, hrvatskog društva, s posebnim fokusom na mlade i njihove ideale, razočaranja, izražavanje osjećaja i potrage za uzorima.

Anđelka već priprema i drugi roman, “Ubojstvo na Krvavom mostu” i bit će svojevrsni hommage  Mariji Jurić Zagorki.

Vezani članci

Pročitajte i ovo

‘Plavo-bijeli’ u nedjelju putuju na pripreme u Medulin, nastupit će na tamošnjem međunarodnom turniru