Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Karlovac PROTIV MENSTRUALNOG SIROMAŠTVA Podijeli

Učenice u 11 karlovačkih osnovnih škola imaju besplatne uloške

Rezultat je to inicijative Udruge Dignitas

Učenice svih 11 karlovačkih osnovnih škola od ovog polugodišta imaju na raspolaganju higijenske ormariće u kojima se nalaze ulošci. Rezultat je to hvalevrijedne inicijative protiv menstrualnog siromaštva koju je pokrenula Udruga Dignitas.

Jedna od škola u kojima su postavljeni ormarići s ulošcima je i Osnovna škola Banija. Na tri mjesta, u toaletima te u uredu pedagoga na raspolaganju su učenicima, a ravnateljica Antonija Mastelić Milanović kaže kako ulošci ne smiju biti tabu tema.

U ime Udruge Dignitas Marina Novaković Matanić nije krila zadovoljstvo što je realiziran projekt pokrenut prije pola godine. – Hvala Karlovcu što je prihvatio akciju, ponosna sam i sretna zbog ove realizacije, rekla je poručujući da se ne smije dozvoliti da djevojčice zbog toga što nemaju uloške ne idu u školu.

Gradska prosvjetna pročelnica Draženka Sila Ljubenko napominje da je dio uložaka u školama dobiven kroz donaciju dm-a, planiraju i nove projekte za potporu, a bude li nedostajalo, projektu besplatnih uložaka u školama za učenice pridružit će se i same škole.

 

Pročitajte i ovo

SJEĆANJE NA TURANJ

Obilježena 31. godišnjica napada na Karlovac: Na današnji dan izgubljeni su prvi prijatelji i suborci na ratištu