Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  26C° Karlovac

 • weather-image

  26C° Duga Resa

 • weather-image

  25C° Ogulin

 • weather-image

  26C° Ozalj

 • weather-image

  26C° Slunj

Život KARLOVAČKI VRTULJAK Podijeli

Učenici škola “S.Raškaj” i “Braće Seljan” u čaroliji šume i igri

Hodali su šumom Kozjačom od Borlina do Starog grada Dubovca.

U partnerstvu s DND Karlovac u sklopu gradske manifestacije „Karlovački vrtuljak“ održana je radionica „Čarolija šume u igri s prirodom“ u koju su uključeni učenici OŠ Slava Raškaj, a  u pratnji voditeljica Slavinih planinara Mirjane Petrunić i Sandre Prebeg, te učenici OŠ Braća Seljan u pratnji učiteljice Jasmine Rendulić.

Aktivnosti radionice je kretanje šumom Kozjačom od Borlina do Starog grada Dubovca.

Kretanje šumom i upoznavanje njezinog biljnog i životinjskog svijet te kako čuvamo šumu i kako gospodarimo šumom, učenike je na zanimljiv i primjeren način uzrastu nižih razreda upoznao Tomislav Ščulac, dipl. ing. šumarstva.

Učenici uz pomoć volontera Darka Domitrovića i Bojana Petrunića naučili kako se orijentirati u šumi i što učiniti ako se izgubiš u šumi. Nakon kretanja i upoznavanja šume učenici su na gradskom igralištu „Magazin“ na Borlinu uz druženje i igre u prirodi –oživjeli nekad popularne dječje igre kojima se djecu potiče da borave na svježem zraku (Skakanje u vrećama, prenošenje jaja u žlici, prolaz ispod letve, zavezane oči, gumi-gumi i školica te suvremena igra prečnica/zipline).
Cilj radionice je kretanje i boravak na zraku, sa dodatnim naglaskom na igru i učenje u prirodi i s prirodom. Uz naše prekrasne parkove, šuma Kozjača su naša pluća grada i naša oaza mira. Potrebno je da djeca što više vremena provode u prirodi, jer to pozitivno utječe na njihov psihofizički razvoj, poručuju iz Društva naša djeca.

Vezani članci

Pročitajte i ovo

110. BRIGADA

110. Brigada slavi 31 godinu od ustroja: Ove godine braniteljski spust rijekom Kupom