Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Život KREATIVNI I PODUZETNI Podijeli

Učenici Slave Raškaj i Mahična kreirali ozaljski suvenir: Izradili su 20 jastuka s vezom na platnu i jalbom i predstavili ih na izložbi

Kroz praktičan rad naučili su osnove poduzetništva

Učenici Osnovne škole Slave Raškaj i Mahična sudjelovali su na radionicama veza na platnu i jalbi, a učetelji su educirani o pisanju projekata i digitalnim vještinama.

Omogućeno je to projektom „Od spretnosti do poduzetnosti” koji je vrijedan 15 tisuća kuna.

Sudjelovalo je ukupno 50 učenika iz OŠ Slave Raškaj i i Mahična, a osim radionica veza na platnu i jalbe, kreirana je i  virtualna izložba suvenira Ozlja i okolice, koja prikazuje proizvode Etno skupine u proteklih sedam godina, koliko ova sekcija djeluje u Područnoj školi Mali Erjavec, pod vodstvom mentorice Nade Peretić.

Sredstvima iz projekta osigurani su bolji uvjeti rada za učenike Matične škole i PŠ Mali Erjavec, a kroz projektne aktivnosti učenici su praktičnim radom upoznali osnove poduzetništva.

Cilj projekta bio je kreiranje ozaljskog suvenira i to je ostvareno izradom 20 jastuka s vezom na platnu i jalbom.

Jastuci su predstavljeni u Zavičajnom muzeju Ozalj na 7. međunarodnoj izložbi čipke, u Slunju na županijskoj smotri učeničkih zadruga i u Jaškovu na Štrudlafestu, gdje je održana završna prodajna izložba ovih zanimljivih suvenira.

 

L. Grčić

Pročitajte i ovo

NOVI SUSRET

Projekt ‘SMS – svi mi skupa’ održao još jedno zanimljivo druženje u Karlovcu